Zonguldak sessiz şehir projesini Gökçebey´e kazandırıyor

MÜSİAD Zonguldak Şubesi, Zonguldak bölgesinin gelişimi adına Avrupa fon kaynaklı Cittaslow (Sessiz şehir) Projesinin Gökçebey ilçesinde uygulanabilmesi için çalışma başlattı.

Zonguldak sessiz şehir projesini Gökçebey´e kazandırıyor

MÜSİAD Zonguldak Şubesi, Zonguldak bölgesinin gelişimi adına Avrupa fon kaynaklı Cittaslow (Sessiz şehir) Projesinin Gökçebey ilçesinde uygulanabilmesi için çalışma başlattı. Proje kapsamında MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz ve Cittaslow Proje koordinatörü Gökçebey Belediyesini ziyaret ederek Başkan Vedat Öztürk ile görüştü. MÜSİAD Zonguldak Şubesi, Avrupa fon kaynaklı Cittaslow (Sessiz şehir) Projesinin Gökçebey ilçesinde uygulanabilmesi için çalışma başlattı. Türkiye’de şimdiye kadar 9 ilçede uygulanan proje, 50 binin altındaki nüfuslu ilçelerde uygulanırken alt yapı ve sosyal donatı kapsamında yaklaşık 3 ile 5 milyon euro katkı sağlıyor. MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, kente katkıda bulunma adına yaptığı çalışmalardan birinin de Avrupa Projelerinden faydalanılmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Cittaslow Projesiyle Gökçebey ilçemize bir nebzede olsa katkıda bulunmayı amaçladık. Projenin gerçekleşmesiyle ilçenin çehresi değişecektir” dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, “Cittaslow, yani sessiz şehir projesiyle ilçemize Avrupa fon kaynaklı destek almak için çalışmalara başladık. Türkiye’de 9 ilçede uygulandı,10. ilçe Gökçebey’in olması için başkanımla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Konuyla ilgili başkanımla 2 saatlik bir ön çalışma toplantısı yapıldı. Proje şehrin alt yapısı ve sosyal donatısını kapsayan yaklaşık 3 ile 5 milyon euroluk bir proje. Yılbaşına kadar onaylanmasını bekliyoruz. Onaylanırsa inşallah ilçemizi çevre ilçeler arasında ön sıraya taşıyacaktır. Şimdiden ilçemize, Zonguldak’ımıza, milletimize hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER