Akşener GMİS'te

Akşener GMİS'te

Akşener GMİS'te

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti binasını ziyaret ettikten sonra Genel Maden İşcileri Sendikasını ziyaret etti. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Nisan 2018 tarihinde İl Başkanlığı binasının açılışını yapmak üzere geldiği Zonguldak’ta Madenci Anıtı alanında bir miting düzenledi.

Mitingin ardından partisinin il başkanlığı binasının açılışını yapan Akşener, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret etti.

Akşener, sendikaya gelişinde GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile sendikaya bağlı şubelerin yöneticileri tarafından karşılandı.

DEMİRCİ; “ÜLKEMİZE KAZANDIRMAK VE KAZANMAK İSTİYORUZ”

Ziyarete İyi Parti Genel Merkez Yöneticileri’nin yanı sıra Zonguldak il ve ilçe yönetimleri de katıldı.

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Sayın Genel Başkan, Emeğin Başkenti’ne, Cumhuriyetimizin ilk iline hoş geldiniz.

Maden işçileri ve Zonguldak adına sizleri aramızda görmektenmutluluk duyuyoruz.

1946 yılında kurulan sendikamız Türkiye’nin ilk sendikalarından biridir. Köklü bir geçmişimiz var.

1990 Grevi ve 1991 Ankara Yürüyüşümüz var. Son olarak 6 Kasım 2017 tarihinde özelleştirmeye yönelik yasal düzenlemeye karşı yaptığımız eylem var. Biz Zonguldak’ta yerin üstü varsa yerin altıda var diyoruz.

Biz haklarımızı ve hukukumuzu korumak adına yasal ve meşru demokratik mücadelemizi her platformda yapıyoruz.

Biz ülkemizi ve milletimizi seviyoruz. Bizim mücadelemiz ülkemize kazandırmak ve kazanmak içindir.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 14 bin norm kadrosu varken kurumda 7 bin 462 çalışan var. Yüzde 50’si emekli oldu. Emekli olan işçilerin yerine maalesef işçi alınmıyor. Kuruma en son 2009 yılında toplu olarak 3 bin işçi alındı. Sayın Erdoğan o zaman Başbakanımızdı.  Kozlu’da ocağa girdi, ondan sonra bir işçi alımı yapıldı.

KPSS ile çerez misali alımlar yapılıyordu ancak 15 Temmuz’dan sonra bu alımlarda kalktı.

Taşkömürü üretimimiz tarihimin en az seviyesinde.

Bu nedenlerle işçi alınmalı, üretim yapılmalı diyoruz.

2 bin 173 metre pano boyumuz var (kömür üretim alanı). Biz bunun ancak yüzde 30’unu çalışabiliyoruz.

Biz bu alanlara pano ayak üretim işçisi aldırmak ve üretim yapmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin olağanüstü hal ile yönetildiğine dikkat çeken Akşener, “Bir, iki tamam ama neredeyse iki yıl olacak. Bu olağanüstü hal Türkiye’yi de geriyor. Normalleştirmemiz gerekiyor.

Ben bu çatının altında mümkün olduğunca siyaset yapmamaya gayret ediyorum. Sorunları dinlemeyi tercih ediyorum. Ben alanda söyledim. İyi olacak” dedi.

AKŞENER;

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zonguldak’ın öğrenmen olarak atandığı ilk il olduğunu ve Ereğli’nin Ortacı köyüne atandığını, üniversiteyi kazanınca döndüğünü söyledi.

Siyasi rekabetin iyi olduğunu belirten Akşener, “Tek bir yol varsa siyasette, yani ya oraya ya buraya oy vereceksiniz ikilimindeyseniz, üçüncü bir yol, bir tercih imkanınız yoksa seçmen her seferinde zarara uğrar ve seçmenin talepleri üzerinden politika üretilmez.

İnşallah bu rekabeti sağlayacağız biz.

25 Ekim’de kurulduk, 5 Kasım’da eylemdeki maden işçileri için bir heyet göndermeye karar verdik. Arkadaşlarımız geliyordu. Apar topar gece anlaşma sağlandı.

Yani rekabet iyidir.

Artık siyaset somut projeler üzerinden yürüyecek” dedi.

Akşener, gazeteciler ile ziyarete katılanların çeşitli sorularını da yanıtladı.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e üzerinde kömür vagonu bulunan bir heykelcik hediye etti. Demirci ayrıca Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan “Zonguldak Kömür Havzası Madenciliği Potansiyeli ve TTK Raporu” ile Sendikanın TTK ile ilgili önerilerini içeren özet raporu sundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2018, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER