“DENİZ SALYANGOZU İŞLEME TESİSİ VE MİDYE ÇİFTLİĞİ PROJESİ”

“DENİZ SALYANGOZU İŞLEME TESİSİ VE MİDYE ÇİFTLİĞİ PROJESİ”

İYİ Parti Zonguldak 27. Dönem 2. Sıra Milletvekili Adayı ve Zonguldak Kurucu Üyesi Batu Müftüoğlu, “Karadeniz Ereğli’de deniz salyangozu işleme ve midye çiftlikleriyle önemli istihdam sağlanabilir”

Batu Müftüoğlu Karadeniz Ereğli’nin denize kıyısı olmasına rağmen balık ve deniz ürünleri kültürü olarak hakkettiği yerde olmadığını belirterek yaptığı açıklamada, “Şehrin merkezinde balık ürünlerinin depolandığı ufak çaplı buzhaneler ve depolar var..Ama yeterli değil. Deniz salyangozu işleme ve midye çiftlikleriyle önemli istihdam sağlanabilir.

Her sene binlerce ton deniz salyangozu ülkenin çeşitli illerinde işlenerek başta Uzakdoğu olmak üzere çeşitli ülkelere gönderiliyor. Niye bunu ilçemizde yapmayalım? İlçemizde deniz salyangozu avcılığı yapılıyor. Biz bunu çıkardıktan sonra işleyelim doğrudan yurtdışına gönderelim. Ek istihdam sağlayalım.

Bilindiği üzere doğada bulunan midyelerin çıkarılması yasak. Midye deniz ekosistemi açısından çok önemli bir yere sahip.Denizlerin akciğerleri onlardır.Bir midye günde 150 litre suyu filtre eder..İşte bu noktada günümüzde çeşitli müteşebbisler tarafından midye çiftlikleri kurulmaya başlandı.Midye çiftlikleri balık çiftliklerinin aksine doğayı asla kirletmiyor.Tam tersine denizi temizliyor.Midye çiftliklerinde üretilen midyeler çıkarıldıktan sonra işlenerek konserve yapılabilir ve birçok insana istihdam sağlayabilir.Tüketiciler hem sağlıklı hem güvenilir midyeye ulaşmış olur” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER