Gözaltılar Başladı. Zonguldak Zeytin Dalı'na Destek Vermişti.

Gözaltılar Başladı. Zonguldak Zeytin Dalı'na Destek Vermişti.

Gözaltılar Başladı. Zonguldak Zeytin Dalı'na Destek Vermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütlerine yönelik Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatına ilişkin savaş bir halk sorunudur diyen, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.
TTB BAŞKANI DAHİL 8 ÜYE GÖZALTINDA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Raşit Tükelin de aralarında bulunduğu 8 TTB Merkez Konseyi üyesi gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasına göre, Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı terörle mücadele kanunu uyarınca başlatılan soruşturma neticesinde 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verildi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bugün itibarıyla başlatıldı.
ZONGULDAK TTB OPERASYONA DESTEK VERDİ
Hatırlanacağı üzere Zonguldak Türk Tabipler Birliği, TTB genel merkezin yaptığı açıklamayı ret etmiş ve Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı operasyonuna destek vermişti. Türk Tabipler Birliği, “21.01.2018 tarihi itibari ile Türk Ordusu Suriye’ye, Afrin üzerinden terör ile mücadele etmek için girmiştir. Ülkemizin birliği, dirliği ve bütünlüğü ile bu ülkede yaşayan her vatandaşın huzuru açısından verilen bu mücadelede gönlümüz ordumuzun yanındadır. Tıpkı istiklal savaşında olduğu gibi bugün de ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu şartlarda biz sağlık çalışanlarının da görevli olduğunu biliyoruz. Ordumuzla birlikte Afrin’de bulunan meslektaşlarımızı da saygı ve sevgiyle selâmlıyoruz.” Diyerek diyerek TTB Genel Merkezi aksine Afrin’de yapılan operasyona destek çıkmıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER