Malazgirt'ten 30 Ağustos'a!

Malazgirt'ten 30 Ağustos'a!

Malazgirt'ten 30 Ağustos'a!

Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Özcan Gedikli, Malazgirt ve 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı. Gedikli mesajında, “Yirminci asrın başlarında, Türkleri Orta Asya'ya geri göndermek projesine karşı Birinci Cihan Harbi’nde amansız bir mücadele verdik. Neticede tarihimizin o büyük devleti, Devlet-i Aliyye parçalandı ve Türk milleti, Orta Anadolu'ya hapsedilip boğulmak istendi. Ezelden beri hür yaşamış bu büyük milletin "bahtı kara mâderini kurtaracak" o büyük kahraman, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verdiğimiz Millî Mücadele’yi, 26 Ağustos 1922'de başlayıp 30 Ağustos 1922'de sonuçlanan Büyük Taarruz ile zaferle taçlandırdık. Bugün de dünyada egemenlik savaşı yürüten emperyalist güçlerin medeniyet coğrafyamızdaki planlarının önünde en büyük engel olarak gördükleri milletimiz ve devletimiz, yıllardır çeşitli saldırılara maruz bırakılmaktadır” dedi.

“DÖNÜM NOKTALARI VARDIR”
Türk milletinin tarih boyunca dönüm noktaları olduğuna işaret eden Başkan Gedikli, “Türk milletinin tarihinde hayati önem taşıyan dönüm noktaları vardır. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Savaşı ve Zaferi, bunların başında gelenlerdendir. Anadolu coğrafyası, binlerce yıllık tarihinde Avrasya bozkırlarında, Avrupa'da izler bırakan Türk akınlarına daha önce de sahne olmuştu. Ancak Malazgirt Zaferi akabinde Anadolu'da kurulan Türk-İslam siyasi egemenliğinin bugüne kadar kesintisiz sürmesi, sadece Türk tarihinde değil dünya tarihinde de büyük etkiler yapmıştır. Türk milleti; Haçlı seferlerini savuşturduktan sonra, Anadolu’da kurulmaya çalışılan Türk birliğini etkileyen Moğol istilası, beylikler arası çatışmalar ve Timur'un estirdiği kasırga gibi sarsıcı olaylara rağmen Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinde bu topraklara Müslüman Türk mührünü silinmez bir şekilde vurmuştur” dedi.
“MİNNETLE ANIYORUZ”
Büyük zaferlere atıfta bulunan Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Özcan Gedikli, “Yirminci asrın başlarında, Türkleri Orta Asya'ya geri göndermek projesine karşı Birinci Cihan Harbi’nde amansız bir mücadele verdik. Neticede tarihimizin o büyük devleti, Devlet-i Aliyye parçalandı ve Türk milleti, Orta Anadolu'ya hapsedilip boğulmak istendi. Ezelden beri hür yaşamış bu büyük milletin "bahtı kara mâderini kurtaracak" o büyük kahraman, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verdiğimiz Millî Mücadele’yi, 26 Ağustos 1922'de başlayıp 30 Ağustos 1922'de sonuçlanan Büyük Taarruz ile zaferle taçlandırdık. Bugün de dünyada egemenlik savaşı yürüten emperyalist güçlerin medeniyet coğrafyamızdaki planlarının önünde en büyük engel olarak gördükleri milletimiz ve devletimiz, yıllardır çeşitli saldırılara maruz bırakılmaktadır. Devlet ve millet olarak geçmişimizi iyi bilmek ve doğru değerlendirmek zorundayız. Hem hatalarımızdan dersler çıkarmalı hem de başarılarımızdan ilham almalıyız. Farklılıklarımız elbette olacak, ama bizi birbirimize bağlayan ortak değerler ve ortak gelecek tasavvurumuz çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için çalışmalıyız. Bu vesileyle Sultan Alp Arslan ile kahraman ordusunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile muzaffer askerlerini ve bu vatan için can veren, şanlı bayrağı yere düşürmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER