Neden 'EVET' dediğini anlattı

AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 16 Nisan’da yapılacak Halk oylaması öncesi basın toplantısı düzenledi. Referandum ile ilgili bilgiler verdi, yerel ölçekte Zonguldak’ta yapılması gerekenleri anlattı.

Neden 'EVET' dediğini anlattı

AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Acheron Cafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

16 Nisan’da yapılacak Referandum ile ilgili bilgiler aktaran Erdoğan, geçmiş yıllardan örnekler vererek Türkiye’nin yakın tarihi ve AK Parti’nin tek başına iktidar olduğu dönemleri anlattı. Yapılan hizmetleri vurguladı.

‘’Herkes kendi düşüncesini, inancını, Türkiye’nin geleceği ile ilgili düşündüklerini bu süreç içerisinde toplumla paylaşıyoruz. Herkesin düşüncesine, açıklamasına saygılıyız. Terör örgütlerinin de karşısında olduğumuzu belirmek isterim. Referandumun ülkemiz için iyi sonuçlar, başarılı sonuçlar vermesini temenni ediyorum.  Ülkemiz gerçekten demokrasi adına önemli aşamalardan geçmiştir. 2023’te Türkiye 100. Yılına girecek, Hedefimiz 4 çeyrek büyümesidir. İstikrarın ve güvenin olduğu, bütünlüğün olduğu, darbelerden sonra gelen 10 sene başarılarla, büyümelerle geçtiği, darbelerden sonraki geçen süreçte de küçülmelerin, istikrarsızlığın, ortalama 6 ay, 1 yıl ortalama süreyle hükümetlerin olduğu bir Türkiye yaşadık. Kısaca bu değişikliklerin sonucu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi genel faydalarını özetlersek; kalıcı siyasi istikrar, güçlü meclis, güçlü temsilci, birlik ve uzlaşmacı, güçlü yönetim ve güçlü Türkiye’nin bekası için 18 maddelik bir referandum sürecinde EVET başlığı altında bir karar alınmıştır, bir adım atılmıştır.’’

Referandum’da oylanacak maddeleri tek tek anlatan Erdoğan, açıklamalarını ve gelecek yıllarda neler getireceğini anlattı. Gelişmiş ülkelerden örnekler veren Fazlı Erdoğan, Milli gelir, kaynaklar ve yatırımları aktardı. AK Parti iktidarının 2002 – 2007 yılları arasındaki tek başına iktidar olduğu süreçte yapılanları, parti kapatma süreci, Türkiye’nin kalkınma ve büyümesi noktasında önemli adımları aktaran Erdoğan, partisi adına da özeleştiri de bulundu.

HERKES İLE KONUŞMAK GEREKİR

‘’Ben EVET diyorum, HAYIR diyenlere de saygı duyuyorum. Herkesin elbet fikri var, benim HAYIR diyen birçok arkadaşım var. Hiçbirini düşman olarak görmüyorum. Düşman olarak gördüklerim, bu ülkeye hainlik yapan, bu ülkeye terör estiren, bu ülkede insanları öldüren, çocuklara, yaşlılara yapmadıkları kötülük bırakmayan, PKK terörizmi ile bu ülkenin bayrağına düşmanlık yapan herkesten nefret ediyorum. Allah onlara bu ülkenin taşını, toprağını nasip etmesin. Bu ülkenin taşına, toprağına dokunana da fırsat vermesin. Onun dışında herkes bizim kardeşimizdir. Elinde silah olmayan, barışa kardeşliğe hizmet eden herkes ile de konuşmak gerekir.

TAYYİP BEY YALNIZ KAHRAMAN

Avrupa’nın Türkiye’ye bakış açısı ve son zamanlarda yaşananlara vurgu yapan Fazlı Erdoğan, bunları 16’sından sonra aşacağız dedi.

‘’Bu Millete, kendi silahlarıyla saldıranlara, bomba yağdıran FETÖ terör örgütüne karşı 16 Nisan bu fotoğrafın rövanşıdır. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bu vatanın her bir parçası bizimdir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 sene önceki Erdoğan değildir. Tüm dünyayı gezdi.’’ İfadelerini kullanırken, Bugünki söylemleri için de, kalbinden geçeni diliyle söylüyor. Dedi.

18 yaşındakilerin Milletvekili seçilebilmesi yolunu açan, madde için konuşan Erdoğan; ‘’18 yaş için eleştiriler olduğunu söyledi, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet örneğini verdi. Bizim gencimiz de kıymetli, yaşlımız da kıymetli’’ dedi. Hz.Ali’nin sözünü hatırlattı; ‘’Çocuklarınızı kendi yaşadığınız çağa göre değil, onların yaşadığı çağa göre yetiştirin’’

 

‘’ZONGULDAK İSTEMESİNİ BİLİYORSA ALIR, İSTEMESİNİ BİLEMİYORSA SINIFTA KALIR’’

Fazlı Erdoğan, Yerel ölçekte de açıklamalarda bulundu. Zonguldak’ta yapılan ve yapılmayanları, sorunları, faaliyete geçmeyen hizmetler ile ilgili soruya yanıt veren Erdoğan; ‘’Zonguldak istemesini biliyorsa alır, istemesini bilmiyorsa sınıfta kalır’’ dedi.

Düzce’nin gelişimi noktasında, ‘’Deprem oldu, o yüzden özel durumu vardı. İstanbul ve Ankara yolunda olması, arazisinin düz olması, 3. Sanayi bölgesinin olması, belediye ile iktidarın bütünleşmesi, AK Parti’nin doğduğu gün, eksizsiz olarak Düzce’yi 3 puan öne aldı.’’ İfadelerini kullandı.

Karabük’ün son yıllardaki gelişimi, Kardemir’in durumu ile ilgili bilgiler veren Erdoğan, Erdemir konusunda da önemli hususları dile getirdi.

‘’Zonguldak’ın büyüme alanı belli. Madenler sosyal yapı gereği korunuyor. Madenlerin zararı, senelik 400 Milyon zarar. Demir Çelik noktasında, ‘’Erdemir özel ürün yapması hepimizi mağdur etti. Zonguldak’ın Belediyesi ile ilgili arzu edilen bir bütünlük sağlanamadı. Ticaret odaları ile, Sivil Toplum Kuruluşları ile, siyasi partileri ile, hepsi Ankara’ya gidip te taleplerini dile getirdikleri zaman, dün hep bunu biz aldık. Bundan sonra da mevcut Milletvekilleri, muhalefet Milletvekilleri ile birlikte alacaktır.’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER