Kaymakam, haberimiz üzerine harekete geçti

Manşetimiz ses getirdi, söz konusu yol bakıma alındı.

Kaymakam, haberimiz üzerine harekete geçti
Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, “Yollar çamur deryası” başlıklı manşet haberimiz üzerine harekete geçti.
Madenoğlu, yollarda oluşan çukurların yağan her yağmur suyu ile göle dönüşmesi sonrasında, bölgede yaşayan ve sürekli bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşların isyanının bugünkü gazetemiz ve internet sitemizde yayınlanmasına kayıtsız kalmayarak, yol inşaatını yapan yüklenici firma yetkililerine yolun biran önce yapılması talimatını verdi.
Madenoğlu’nun talimatından birkaç saat sonra, yola asfalt malzemesi döken yüklenici firma yetkileri, bozulan çukurları ve gölet haline gelen yolu greyderle düzeltti. Önümüzdeki hafta yolu yeniden bakıma alma sözü veren firma yetkileri, yolun sürücüler için daha teşekküllü hale gelmesi adına ne gerekiyorsa yapma kararı aldı.
 
GÜNDEM OLARAK NE YAZMIŞTIK!
İşte Kaymakam Madenoğlu’nun duyarlılık gösterdiği o yazımız:
“Kdz. Ereğli ile Zonguldak’ı birbirine bağlayan karayolu, sürücülere isyan bayrağı açtırırken, çetin geçen kış şartları sebebiyle tamamlanamayan yollar sürücüler için tam bir kabusa dönüştü. Gün geçmiyor ki vatandaşın karayolu ve tali yollarda yaşadığı yol sorunları gün yüzüne çıkmasın. Her gün yüzlerce kilometrelerce yol yapmak zoruna kalan sürücüler için, en büyük zorluk, bozuk yollarda seyir etmek amacıyla yaşadıkları içler acısı tablo. Özellikle sürücüler, “Zonguldak gerçek manada yoluna ne zaman kavuşacak?” soruları ile yetkilileri sorgularken, 2018 yılı sonunu hedef gösteren siyasetçilerin bu söylemleri vatandaşları umutlandırıyor. Yollarda oluşan çukurlar yağmur sularıyla göle dönüşürken, bölgede yaşayan ve sürekli bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek yetkilileri göreve çağırdı. Duruma tepkileri gösteren vatandaşlar, “Özellikle köy yolları başta olmak üzere, Ereğli- Zonguldak güzergâhında yollar, araçla seyir edecek gibi değil. Bu konuda acil çözümler gerekiyor. Vatandaş olarak bizler de bunu talep ediyoruz” dediler.
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER