EN YAŞLI GAZETE DAĞITICISI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 81 yaşındaki Kemal Aşan, otuz yıldır yerel gazetelerin dağıtımını yapıyor.

EN YAŞLI GAZETE DAĞITICISI
gundemeregli.com- Kdz. Ereğli´de yaşayan iki çocuk babası Kemal Aşan, yerel gazeteleri esnafa ulaştırıyor. Sabahın erken saatlerinde kalkıp belirli noktalardan yerel gazeteleri alan Kemal Aşan, gazeteleri abonelerine götürüyor. Çocukları gazete dağıtım işini bırakmasını istemesine rağmen işinden vazgeçmeyen Aşan, çalışarak dinç kaldığını söyledi.

1984 yılında Erdemir’den emekli olan ve maddi açıdan bir şeye ihtiyacı bulunmadığını belirten Kemal Aşan, gazete dağıtım işini sağlığı için yaptığını dile getirdi. Tembellik yapıp oturmaktansa çalışmayı tercih ettiğini anlatan Aşan, şöyle konuştu: “Boş kalmaktansa yeni arkadaşlarla tanışmak, çevre edinmek, dostluk kurmak, esnafa gazete vermek ve günümü değerlendirmek için çalışıyorum. Oturmaktansa çalışmayı seviyorum. Dostlarımı ahbaplarımı görüyorum. Çalışırken kendimi iyi hissediyorum. Hayatta dinç kalmak için mücadele veriyorum.” 

“ÇOCUKLARIM BIRAKMAMI İSTİYOR”

 
Çocuklarının ve etrafındakilerin gazete dağıtmasını istemediğini ve kendisine mani olmak istediklerini ifade eden Aşan, esnaf tarafından çok seviliyor. 81 yaşında olduğunu belirten Aşan, şunları söyledi: “1984 yılında emekli oldum. 1984’ten beri gazete dağıtıyorum. Zonguldak Haber gazetesinde Necmettin Yaşar ile bu işe başladım. 30 yıldır devam ediyorum. Çocuklar benim bu işi bırakmamı istiyor. ´Utanmıyor musun, ayıp değil mi? Sen bu işi yapma´ diyorlar. ´Oğlum ben spor yapıyorum. Dinç kalıyorum. Yapmayın, karışmayın´ diyorum. Ben çalışmayı seviyorum. Onun için bu işi yapıyorum.”

Sağlığı el verdiği müddetçe çalışmaya devam edeceğini söyleyen 81 yaşındaki Kemal Aşan, yerel gazeteleri yaklaşık beş saatte abonelere dağıtıyor.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER