Şehit Aileleri Derneği’nden Rektör Özer’e ziyaret

Şehit Aileleri Derneği’nden Rektör Özer’e ziyaret

Şehit Aileleri Derneği’nden Rektör Özer’e ziyaret

Zonguldak ŞehitAileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ve dernek üyeleri 4 Ekim Salı günüBülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaretetti. Yorulmaz ve beraberindekiler Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e 15 TemmuzŞehitler Kampüsü projesi için bir teşekkür plaketi takdim ettiler.

Hayatageçirilecek olan projenin kendilerini çok duygulandırdığını belirten başkanYorulmaz şunları söyledi: “Allah evlat acısını kimseye göstermesin. Başta sayınvalimize ve size çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmayı kendiniz düşünerek,hissederek yaptığınız için de size ayrıca teşekkür etmek için yönetim kurulumlabirlikte sizleri ziyaret etmek istedik. Şehit aileleri ve gazi ailelerine buradazaman geçirmeleri için bir alan yapmış olmanızdan dolayı ne kadar teşekküretsek azdır. Zonguldak’ta yaklaşık 160 terörle mücadele şehidimiz, 69 taneterörle mücadele gazimiz var. Biz buradaki üç arkadaşımızla aynı zamandaevlatlarımızı şehit verdik. Bu nedenle böyle bir projeyi kalbinizden geçerek,kendiniz bilakis düşünerek yapmanız bizleri çok duygulandırdı, mutlu etti. Sizenasıl teşekkür etsek azdır. İnşallah kampüsün açılışında da birlikte oluruz. Bentekrardan tüm şehit ve gazi aileleri adına sizlere teşekkür ediyor, iyiçalışmalar diliyorum.” dedi.

BülentEcevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ziyaretleri için ŞehitAileleri Derneği Başkanı Mustafa Kara ve beraberindekilere teşekkür ederekşunları söyledi: “Şehit ve Gazi yakınlarımız için yapacağımız her şey onlarınbizler için gösterdiği fedakarlık yanında az kalacaktır. Vatanı uğruna canınıhiçe sayan şehitlerimizin aziz hatırasına Üniversitemiz olarak bir nebze deolsun bir katkı da bulunmak istedik. Şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerininzaman geçireceği bir mekan olacağı 15 Temmuz Şehitler Kampüsü’nde 15 Temmuzşehitleriyle ilgili bir sergi salonu olacak. Dolayısıyla da genç nesillerimizmilli iradenin tecellisi anlamında çok önemli bir gün olan 15 Temmuz gününü,hem şehitlerimizi hem o günü, hem de o gün etrafında yaşananlarıunutmayacaklar. Yine bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gününü “ŞehitleriAnma Günü” olarak resmileştirdiklerini ifade ettiler. Zonguldak’ın da gözbebeğiolan eski Hayvanat Bahçesinin böyle önemli bir milat tarihle bütünleşmiş olmasışehit ailelerimizin ve gazi ailelerimizin de orada kendilerine bir yerbulabilmeleri sizin teşekkürünüzün ötesinde bizim sizlere ve aziz şehitlerimizeborcumuzdur. Hem 15 Temmuz Şehitler Kampüsü’nün yeniden yapılandırılmasında hemde söz konusu alanın üniversitemize tahsisinde büyük emek ve katkı verenZonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’a hem şahsım hem de Üniversitem adınaşükranlarımı sunuyorum.”

Rektör Özer: “15Temmuz İle İlgili Farklı Çalışmalarımız var”

15Temmuzla ilgili farklı çalışmalarımız var. Devlet Konservatuvarımız 15 TemmuzAlbümü hazırlıyor. O günün duygu yoğunluğunu ifade eden kalıcı bir eserhazırlıyoruz. İnşallah Onu da kamuoyuyla yakında paylaşacağız. Konuşmamınbaşında söylediğim gibi bizim için, bu toplum için çok kıymetlisiniz. Sizleriçin ne yapılsa azdır. Sizin değil bizim size her zaman müteşekkir olmamızgerekir. Onun için Üniversitemiz burada çok önemli bir rol oynuyor. Böyle birçalışmanın hem o alanın halkla ortaklaşa kullanımı hem de halk kullanırkenşehitlerin ve gazilerin anılacağı sembolik yerlerin orda olması çok kıymetlibir şey. Tam da 15 Temmuz ruhuna uygun bir şey. Sayın valimizle de görüşüyoruz.Sayın Valimiz oraya 50 m Yüksekliğinde dev bir bayrak dikecek biz de Şehit AstsubayKıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in 5 metre yüksekliğinde, Zonguldak’ın hertarafından görülebilecek bir anıtının yapımını gerçekleştireceğiz. Zonguldak’ınyedisinden yetmişine kadar herkesin kullanımına açık olan, kullanırken dekampüsün isminin ruhunun canlandığı 15 Temmuz’un hafızalarda tekrar tekraryaşatılacağı çok nitelikli bir konsept ve alan projesi çizimi devam ediyor. Buborcu ödemiş olmaktan da orayı sizinle buluşturuyor olmaktan da büyük mutlulukve onur duyuyoruz. Ziyaretiniz için tekrar çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER