Tek durak hizmet merkezi

Tek durak hizmet merkezi

Tek durak hizmet merkezi

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanlığı Metin Demir yeni düzenlemeler ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “ Taleplerimiz doğrultusunda yürürlüğe giren yasal düzenlemeler ile daha önceden kuruluş aşamasında noter huzurunda yapılan şirket esas sözleşmeleri 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle artık Odamız bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicil Müdürlüklerinde yapılmaya başlanmıştır. Böylece üyelerimiz için ekstra yük getiren noter maliyetleri ortadan kalkmış oldu” dedi.

Hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yaptığı yasal düzenlemeler ile ticaret sicil harçlarının Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları tarafından tahsil edilmesi uygulaması 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti. Son yapılan yasal düzenleme ile birlikte ticaret sicil gazetesi ilan harçlarının da Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından tahsil edilmesi sağlandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir Taleplerimiz doğrultusunda yürürlüğe giren yasal düzenlemeler ile daha önceden kuruluş aşamasında noter huzurunda yapılan şirket esas sözleşmeleri 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle artık Odamız bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicil Müdürlüklerinde yapılmaya başlanmıştır. Böylece üyelerimiz için ekstra yük getiren noter maliyetleri ortadan kalkmış oldu.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığına iletilen görüşlerimiz neticesinde yapılan düzenlemelerle daha önce üyelerimizce tescil işlemleri esnasında Vergi Dairelerine ve Bankalara yatırılan harçlar ile sermaye artırımı dolayısıyla Rekabet Kurumuna yatırılan devlet harçlarının tahsilatları da Odamız tarafından yapılmakta olup üyelerimiz adına ilgili vergi daireleri ve bankalara aktarılmaktadır.
Gelinen son durumda 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren Ticaret Sicil Gazetesi ilan harçlarının da odamızdan tahsilatı başlamış olup bu aşama ile artık üyelerimizin bütün işlemleri başka bir kuruma gidip gelmeyi gerektirmeyecek şekilde Odamızda tamamlanmaktadır.
Üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılama açısından tek noktadan hizmet verebilmenin mutluluğunu yaşamaktayız dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER