MİNİK YÜREKLERE, KOCAMAN DESTEK

MİNİK YÜREKLERE, KOCAMAN DESTEK
gundemeregli.com-
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hayırsever vatandaşların ve fakülte yönetiminin katkılarıyla organize edilen Topluma hizmet projesi kapsamında öğrencilerin yardım eli, Ereğli’ye bağlı Soğanlı Yörük Köyü Ali Veli Güzel İlköğretim Okulu’na ulaştı.

Fakülte Öğrencileri sorumluluk projeleriyle öğrencilerini ve toplumu harekete geçirmek üzere adımlar atmaya devam ederken, Kdz Ereğli’ye bağlı Soğanlı Yörük Köyü Ali Veli Güzel İlköğretim Okulu’na ulaşılarak okulu baştan aşağıya boyadılar, kırtasiye malzemesi, kitap, okul tefrişatı okul boyama, ana sınıfına oyuncak yardımı, ayakkabılık süpürge, halı, gibi ihtiyaçlarını giderek okul baştan yenilediler.

Fakültenin Türkçe öğretmenliği 3.sınıf 2.öğretim öğrencileri Tansu Göçer, Zeynep Ayhan, Müşteba Özsan, Zakir Emre, Kübra Kutlu, Esile Havur’un oluşturduğu topluma hizmet ekibi Soğanlı Yörük Köyü´nün Birleştirilmiş Sınıflarının minik öğrencilerinin eğitimine destek olmak için örnek bir davranış sergiledi. Özellikle köy okullarında okuyan öğrencilere maddi ve manevi destekte bulunarak, onların sorunlarını en aza indirmek isteyen okul yönetimi, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve onların bu toplumun birer parçası olduklarını hissettirmek adına başarılı çalışmalara imza atıyor.

Okulun Topluma destek projesi çalışmaları altında İlk Okulu kendilerine kardeş okul seçerek, onların eğitim hayatını destekleyerek başlayan proje uygulamaya geçirildi. Bu bağlamda okula yardım elini uzatan Üniversite öğrencileri “Minik öğrencilere sahip çıkıyoruz” bilinciyle yardımlarıyla takdir topladı.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Proje hakkında gazetemize bilgi veren Tansu Göçer ile Zeynep Ayhan projenin Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Proje danışmanı Başkanı ve Ereğli Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aziz Gökçe ve Proje Koordinatörü Aysel Memiş koordinatörlüğünde yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

“Birleştirilmiş sınıf olarak kullanılan soğanlı Köyü Yörük Mahallesi Ali Veli Güzel İlköğretim Okulunun tüm ihtiyaçlarını karşılandık.

Topluma hizmet projesi Dersi kapsamında gerçekletilen proje’de yaklaşık 500 TL harcanarak okulun Kırtasiye, ana sınıfına oyuncak, ecza dolabı ve boya gibi tüm ihtiyaçlarını gidermenin mutluğunu yaşıyoruz.

“DENEYİM OLDU”

Birleştirilmiş sınıf olarak kullanılan 5 Kasım 2013 tarihinde başlayan projeyi 20 Aralık 2013 tarihi gibi kısa bir sürede bitiren öğrenciler bu proje ile öğrencilerin sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim ve öğretim görmesini sağlamak ve aynı zamanında kendilerinin de bir öğretmen adayı olarak bu tür okulları önceden görüp deneyim kazanma açısından iyi olduğu dile getirdiler.

Bir ay gibi kısa bir sürede bu projemizi bitirirdik. Açılışına öğrenci ve veliler katıldı. 36 öğrenci birleştirilmiş sınıf olan okula yardım projenin başlama tarihi 5 Kasım 2013 bitiş tarihi ise 20 Aralık 2013. Biz okuldan aldığımız boyalar ile hafta sonları okul boyamasını yaptık. Bu süreç 1 aylık bir süre içinde tamamlandı. Toplam maliyeti 500 TL civarında mal oldu. Öğretmenler memnun kaldı ve bizlere memnuniyetlerini dile getirdiler.

Amacımız öğrencilerimizin temiz bir ortamda okumalarını sağlamak, öğretmenlik bölümünü de okuduğumuz için atanmadan hem gideceğimiz okulların nasıl bir ortam olduğunu görmüş oluyoruz” dediler.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER