AK PARTİ´DE ADAYLIK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

AK PARTİ´DE ADAYLIK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de AK Parti’de Belediye Başkan Adayını açıklıyor. En geç Çarşamba gününe kadar adayını kamuoyuna ilan edecek olan partide gözler bu adayın kim olacağına çevrildi.

Çakır konu ile ilgili basın mensupların sorusuna, genel merkezde komisyonun bu isimler üzerinde titizlikle çalıştığına dikkat çekerek, “Genel Merkez’deki komisyon mevcut 5 adayımız üzerinde değerlendirmesini yapıyor. Onun dışında genel merkezimizin gizli yürüttüğü anketleri var. Temayülleri baz alıyor. Buna göre ciddi bir çalışma yapıldı. İlçe teşkilatı olarak şunu söylemek zorundayız; adayımız kim olursa olsun, seçimlerin en iddialı partisiyiz. Çünkü Ereğli’nin artık iktidar güneşine, AK Partili bir belediyeye ihtiyacı her geçen günden daha gazla gözükmektedir.” diye konuştu

----Kdz. Ereğli’de Belediye Başkanı adayını açıklamayan partilerden biri olan Ak Parti’den başkan adayının en geç Çarşamba gününe kadar açıklanmasını bekleniyor.

Çakır beraberinde Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Esra Alpago ve Parti Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Mehmet Keleş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında adaylık süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Çakır, yaptığı konuşmasında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “artık değişmesi gerektiğini” savunarak, parti genel merkezinin onayı doğrultusunda iki gün içersinde adaylarını açıklanacağını ifade etti.



  Diğer partilerin adaylarını açıkladığını yönündeki kendilerine yapılan atıfa da dikakt çeken Çakır,  “Takdir edersiniz ki assolistler sahneye her zaman son çıkar. Ereğli ve Türkiye’nin iktidarı olan AK Parti’de Ereğli belediye başkan adayını Salı (yarın) ya da Çarşamba günü açıklayacağını zannediyorum. Genel Merkezde son değerlendirmeler yapıldı, ancak ortaya çıkan isim henüz net olarak kamuoyuna duyurabileceğim şekilde değil.” Dedi.

 Çakır şunları söyledi:

“Genel Merkez’deki komisyon mevcut 5 adayımız üzerinde değerlendirmesini yapıyor. Onun dışında genel merkezimizin gizli yürüttüğü anketleri var. Temayülleri baz alıyor. Buna göre ciddi bir çalışma yapıldı. İlçe teşkilatı olarak şunu söylemek zorundayız; adayımız kim olursa olsun, seçimlerin en iddialı partisiyiz. Çünkü Ereğli’nin artık iktidar güneşine, AK Partili bir belediyeye ihtiyacı her geçen günden daha gazla gözükmektedir.
   
Mevcut belediye başkanı kendi encümenine bir tane numunelik meclis üyesi seçtiremedi.5 yıl sonra siyasi yaşamını bitireceğini söyleyen bir siyasetçi Ereğli’de yatırım yapmaz. Ereğli halkı uyanıktır, geleceğinden yana oy kullanacağına inanıyoruz. Posbıyık’ın bundan sonra Ereğli’ye yapacağın hizmet yerine torun sevmesi daha iyi olacaktır. Allah kendisine hayırlı torunlar nasip etsin diyoruz.”

Öte yandan Kdz. Ereğli Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay ve Esra Alpago’da Bölge İdare Mahkemesinin Encümen üyelikleri için verilen karara dikkat çekerek,  bir yanlıştan dönüldüğünü ve Nalan Selvi Köseoğlu yerine Alpago’nun Encümen’de partiyi temsil edeceğine dikkat çektiler.



Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2013, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER