ADLİ OLAYLARDA ÜSTE BİLDİRME ZORUNLULUĞU GELDİ

ADLİ OLAYLARDA ÜSTE BİLDİRME ZORUNLULUĞU GELDİ

gundemeregli.com-İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından Adli Kolluk Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Buna göreemniyet ve jandarma görevlilerineadli olaylarda amirlerine bilgi verme zorunluluğu getirildi. Değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından Adli Kolluk Yönetmeliğinin 5. maddesinde yapılan, “En üst dereceli kolluk amiri adliolayları, suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumakla ve bu konuda gerekli tedbirleri almakla görevli ve yetkili olan mülki idare amirine derhal bildirir şeklindeki değişikliğe göre, kolluk kuvvetleri artık yaşanan adli olayları amirlerine anında bildirmek zorunda.

Yönetmelikte yapılan diğer değişiklikte ise, savcılara yaptıkları soruşturmalar için Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verme zorunluluğu getirildi. Yapılan değişikliklere ilişkinResmi Gazete’de şu ifadeler yar aldı:

“Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 135’inci maddesinin6’ncı fıkrasında sayılan suçlar nedeniyle yapılan soruşturmaların aşamaları hakkında Cumhuriyet savcısı tarafından doğrudan veya varsa ilgili Cumhuriyet Başsavcı Vekili aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcısına yazılı olarak bilgi verilmesi zorunludur. Bu bildirim yazıları görüldü şerhinden sonra soruşturma dosyasında muhafaza edilir. En üst dereceli kolluk amiri, adli kolluk hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla adli kolluk görevlileri üzerinde gözetim, denetim, planlama ve gerektiğinde diğer idari tedbirleri almaya ve iş bölümünü yapmaya yetkilidir.”

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 07:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER