14 MADEN OCAĞI KAPATILDI

14 MADEN OCAĞI KAPATILDI
gundemeregli.com-Zonguldak’ta 2012 yılından bu yana iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uymayan 14 maden ocağı kapatıldı. Bu süreçte eksiklikleri giderilen ocaklar, yapılan denetimlerin ardından tekrar üretime açıldı.
Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, Bakanlığın ve Genel Müdürlüğün çalışmaları kapsamında Zonguldak’ta maden ocaklarında denetimlerin sürdüğünü aktardı. 2012 yılından bu yana kamu ve özel maden ocaklarında müfettişlerin de talimatıyla denetimlerin yapıldığını ifade eden Demirsu, bu süreçte 14 adet ocağın iş sağlığı ve güvenliği şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle kapatıldığını vurguladı. Demirsu, “İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut güvenlik ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi amacıyla bakanlığımız iş müfettişlerince yürütülen denetimler, ilimizde özellikle maden ocaklarında devam etmektedir. Bu bağlamda 2012 yılından bu yapılan incelemeler sonucunda kamu iş yerlerine 58 bin 734 lira, özel maden ocaklarına 325 bin 599 lira idari para cezası işlemlerini yürütmüş bulunuyoruz. İşçilerin sağlığını tehdit ettiği anlaşılan eksiklerin olması halinde de iş yerlerini maden ocaklarını üretime müfettişlerin de talimatı doğrultusunda kapatıyoruz” diye konuştu.

“DENETİMLER SIKLIKLA SÜRECEK”
Ağır ve tehlikeli iş koluna giren maden ocaklarında denetimlerin sıklıkla süreceğini ifade eden Çalışma ve
İş Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu şöyle konuştu:
“Denetimlerimiz bu süreçten sonra yine daha sıklıkla devam edecek. Bilindiği gibi ilimizde maden ocakları çok yoğun, gerçekten ağır ve tehlikeli kapsamına giren iş yerlerindendir. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız bu konuda çok titiz davranıyor. Şu günden itibaren yine işçi sağlığını tehdit ettiğini anladığımız eksiklerde de yine müfettişlerin raporuna istinaden ocaklar kapanacaktır. Noksanların giderilmesine müteakip işverenlerin talebi üzerine ocakların üretime tekrar açılması mümkündür. Bugüne kadar 2012 yılından bu yana 14 adet ocak kapattık. Bunlardan eksikliklerini giderenleri üretime açtık. Kaçak ocaklar buna dahil değildir. Bilindiği gibi adı üzerinde yasal olmayan ocaklardır. Kurumumuzda yasal olan ocaklarda denetimler yapılmaktadır.”
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER