BİRİNCİ BELLİ OLDU

BİRİNCİ BELLİ OLDU
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu´nun düzenlemiş olduğu kulüpler arası il birinciliği yarışması yapıldı.
Zonguldak Can Polat Pamay Spor Salonu´nda, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu´nun düzenlemiş olduğu kulüpler arası il birinciliği yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya; Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürü Uğur Akdeniz, milli eğitim şube müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Yarışmada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından konuşma yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Kader Öztürk, &[#]8220;Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2012 yılı faaliyet programında yer alan Zonguldak il birinciliği yarışmasını yapmak üzere Zonguldak´ta buluştuk. Bugün geleneksel düzenlemesiz dalda ardından geleneksel düzenlemeli dalda yarışmaya katılan birbirinden güzel ekipleri hep birlikte coşkuyla izleyeceğiz. Kültürümüzü yaşatmak adına kulüplerimiz bugün sizlerin ve hakemlerimizin önünde disiplinli çalışmalarını ve takımdaş olabilme becerilerini sergileyecekler. Kulüplerimizin değerli sporcuları sizler burada geleneksel halk oyunlarımızı ve buna bağlı yöresel giysi ve yozlaşmadan bir sonraki kuşaklara aktarmak ve sevdirmek adına buradasınız. Halk oyunları sevdalısı olarak sizler bizlerin gönül birincilerisiniz. Yarışmaya katılan tüm ekiplere başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından yarışmaya katılan ekipler gösterilerini sergiledi. Geleneksel düzenlemesiz dalda Zonguldak yöresiyle miniklerde HASAD Gençlik Spor Kulübü 86.33 puanla birinci olurken, geleneksel düzenlemesiz dalda Zonguldak yöresiyle miniklerde Fatih Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü 86.00 puanla ikinci oldu. Geleneksel düzenlemesiz dalda Zonguldak yöresiyle yıldızlarda Fatih Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü 87.66 puanla birinci olurken, geleneksel düzenlemesiz dalda Zonguldak yöresiyle yıldızlarda HASAD Gençlik ve Spor Kulübü 86.33 puanla ikinci oldu. Geleneksel düzenlemesiz dalda gençlerde Zonguldak yöresiyle Kozlu Spor Kulübü 86.33 puanla birinci oldu. Geleneksel düzenlemesiz dalda Erdemir Musiki ve Folklor Gençlik Spor Kulübü Derneği büyüklerde 89.00 puanla birinci olurken, geleneksel düzenlemesiz dalda Zonguldak yöresiyle HASAD Gençlik ve Spor Kulübü 85.33 puanla ikinci oldu. Geleneksel düzenlemeli dalda Zonguldak yöresiyle miniklerde Yayla İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü 85.00 puanla birinci olurken, geleneksel düzenlemeli dalda Zonguldak yöresiyle yıldızlarda Fatih Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü 86.66 puanla birinci oldu. Geleneksel düzenlemeli dalda Artvin yöresiyle gençlerde Merkez Spor Kulübü 86.33 puanla birinci olurken, geleneksel düzenlemeli dalda Trabzon yöresiyle büyüklerde HASAD Gençlik ve Spor Kulübü 82.33 puanla birinci oldu.
Yapılan yarışmanın ardından birinci ve ikinci olan ekiplere kupaları verildi.
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2012, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER