KARTAL GÖREVDEN KAÇAMAZDIM

KARTAL GÖREVDEN KAÇAMAZDIM

CHP Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal,  geçen Cumartesi günü aday olmayacağına yönelik  açıklamasını yeninden gözden geçirdiğini belirterek,  genel merkez, Milletvekilleri ve delegenin yoğun baskısı ile  yeniden göreve talip olduğunu açıkladı.

&[#]8220;KİMSEDE İCAZET ALMADIM&[#]8221;

Gazetemiz Muhabirine telefon ile arayarak, adaylık ile ilgili düşüncelerini açıklayan Kartal şunları söyledi:

Bilindiği gibi Cumartesi günü partililerimizle parti binamızda bir toplantı yapmıştık. Basın toplantısında aktif görev almayacağımızı açıklamıştık. Bu açıklamamızın ardından  partililerimizden neden aday olmadığıma yönelik yoğun baskılar geldi.  Gerek genel merkez, gerekse, bölge Milletvekillerimiz gerekse delegelerimizden arayarak, yüz yüze görüşerek,  aday olmam gerektiğini ve benim denge unsuru olduğumu söylediler.  Bende kimseden icazet almadan bu yöndeki kararımı yeninden gözden geçirdim ve aday olmaya karar verdim.  Biz birlik ve beraberlik içersinde bir kongre gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.  Partimizden benim aday olmama dönük tabloyu görünce bende görevden kaçamadım. Bu an itibariyle 13 aydır yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevine delegelerimizin özgür iradesi ile adayım.

Bu kararı vermemin arkasında kimsenin icazeti yok, ben zaten kimseden icazet almam.  Ben ilçe başkanlığı gömleğimi giymeye hazırım. Pazar günü listem ile birlikte sandığa gideceğim.  CHP&[#]8217;de birlik ve beraberlik için partimizin geleceği için hayırlı uğurlu olsun&[#]8221; 

Kartal&[#]8217;ın bu açıklamasının ardından seçimlere tek aday ile gitmesi beklenen Yaşar Balcı ile birlikte  CHP cephesinde tabloda değişmişi oldu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER