EV SAHİPLERİNE UYARI

EV SAHİPLERİNE UYARI

Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez, Kira beyannamesini geçiren mükelleflere önemli uyarılarda bulundu.

Gülmez gazetecilere yaptığı açıklamasında, borcu olan mükelleflerin bulunduğuna dikkat çekerek, şu görüşlere yer verdi:

Mükelleflerimiz beyanname verme tarihinden itibaren 15 gün içinde kendiliğinden beyanda bulunurlarsa, pişmanlıkla beyanda bulanabilirler. 2 Bin 800 Lira indirim hakkına sahipler. Biliyorsunuz artık gayrimenkul sermaye gibi haklarla ilgili olarak bizim çok ciddi çalışmalarımız var. Bankalara ödenen paraları tespit ediyoruz yine gayrimenkullerle ilgili tapulardan bilgi alıyoruz. Belediyelerin emlak bilgilerine ulaşabiliyoruz ayrıca apartman ve site yöneticileriyle irtibata geçip kimlerin kira elde ettiğini kimlerin kiraya verildiğini görme imkanına sahibiz. Kiracıların bu ifadelerine başvurabiliyoruz bu nedenle mükelliyeflerin mağdur olmasını arzu etmiyoruz.

Bu süreyi mükelliyeflerimiz iyi kullansınlar; gidip kendiliğinden beyanname versinler. Bizler kendilerine her konuda yardımcı olmaya hazırız. Beyanname doldurma dahil mükelliyeflerimiz bizden her türlü bilgiyi alabilirler. Borcu olanlar mükellefiyet durumuna ilişkin bilgi isteyenler herkese açık. Meskenlerde kira gelirleri 500 liranın üzerinde olursa; bankaya yatırılma zorunluluğu yada PTT&[#]8217;ye yatırılma zorunluluğu var. İş yerlerinde böyle sınırlama yok. Miktarına bakılmazsısın iş yerlerinde mutlaka Bankaya ve PTT&[#]8217;ye ödeme zorunluluğu var.

1 Kasım 2008 tarih ve 268 Nolu gelir vergisi tebliği ile bu zorunluluk uygulamaya geçirilmiş bulunmaktadır. Çağrımıza rağmen beyanda bulunmak istemeyen mükelliyeflerimiz 5 yıl geriye dönük inceleme başlata caz bunların vergisel cezası ve gecikme zammı uygulamak durumunda kala caz buradan kiracılara ödemelerini Banka ve PTT&[#]8217;ye yapmalarını mülk sahiplerine de kiralarını beyan etmelerini önemle duyuruyorum.&[#]8221;

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER