BALCI´DA, KARTAL´DA ADAY, ŞİMDİ N´OLACAK?

BALCI´DA, KARTAL´DA  ADAY, ŞİMDİ N´OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli ilçe Başkanlığının 15 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceği genel kurulda eski ilçe Başkanı Yaşar Balcı resmen aday olduğunu açıkladı.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısına, CHP bilinci ve kültürünün kendisine yüklediği görev ve sorumlulukla tekrar ilçe başkanlığına aday olduğunu ifade ederek başlayan Balcı,  Çaycuma&[#]8217;da 15 kişinin kayıp olduğu köprü faciasının yanı sıra  Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal&[#]8217;ın annesi Medine Haberal&[#]8217;ın vefatından duyduğu  üzüntüyü dile getirdi.

Sık sık konuşması alkışlarla kesilen Balcı Kartal&[#]8217;ın aday olup olmadığını bilmediğini aday olması durumunda ise iki adaylı bir seçim yaşanacağına dikkat çeken Balcı şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;CHP Kdz. Ereğli Kurucu İlçe Sekreteri olarak başladığım siyasi yaşamımda CHP bilinci ve kültürünün bana yüklediği görev ve sorumlulukla tekrar karşınızdayım.
Bildiğiniz gibi milletvekili aday adayı olmak üzere heyecanla severek ve isteyerek sürdürdüğüm İlçe Başkanlığı görevimden 10 Ocak 2011 tarihinde ayrılmıştım. Sonrasında başkanlığını yürüttüğüm yönetim kurulu arkadaşlarım kendi içinden ilça başkanı seçti.
Yaklaşık 15 aydır yöneticilik sıfatım olmadan sade bir CHP&[#]8217;li üye olarak yaşamımı sürdürdüm. Partimin çalışmalarına sade üye olarak katkı verdim ve izledim. Bu süreçte görev yaptığım yönetimdeki siyasi çalışmalarımı daha objektif değerlendirme fırsatını buldum.
Partililerimizin ve kamuoyunun büyük çoğunluğunun ilçe başkanı olmasını beklediği, 6 yıl aralıksız yöneticilik yapmış örgütlerden sorumlu başkan yardımcısı sayın Harun Günönü&[#]8217;nün aday olmayacağını beyat etmesi ve sonrasında delegelerin sözcüsü olarak yaptığı açıklama, beni bu sorumluluğu alma noktasına itti. Bu sorumluluğa ilişkin değerlendirmeler yapmakta iken son olarak mevcut ilçe başkanı sayın Hayrettin Kartal&[#]8217;ın da aday olmayacağını iki gün önce basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna ve partililerimize ilan etmesi, partililerimizin ve delegelerimizin üzerimdeki baskısını daha yoğun hissetmeme neden oldu.
Az önce de ifade ettiğim gibi şu anda, doğduğum günden itibaren ailemden almaya başladığım Cumhuriyet halk partisi kültürünün bana yüklediği görev ve sorumluluk bilinci ile karşınızdayım. Sosyal demokraside ve Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nde görevin verileceğini ve görevden kaçılamayacağını çok iyi silen bir kişiyim.
Kamuoyunda dillendirilen &[#]8216;Cumhuriyet halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkan adayı yok&[#]8217; söyleminin her partili gibi beni de rahatsız ettiği bugünkü konumda, Cumhuriyet halk partisi bayrağını her noktada ve en yüksekte dalgalandırabilmek icin, aynı heyecanla, aynı şevkle tekrar partimizin ilçe başkanlığına adayım.
Benim bu görevi üstlenmem için yoğun baskı yapan üye, delege ve Ereğlili hemşerilerimizin de desteği ile tüm Cumhuriyet halk Partililer el ele vererek talip olduğumuz bu kutsal ve onurlu görevi layıkıyla yapmak için gecemizi gündüzümüze katacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.  Buradan tüm Ereğli halkına söz veriyorum&[#]8230;&[#]8221;

Balcı bir gazetecinin Kartal&[#]8217;ın adaylık açıklamasın yaptığına yönelik sözleri üzerine ise, &[#]8220;benim bildiğim aday değil.  Bugünkü Gündem  Gazetesin&[#]8217;dede aday olmadığı ve son noktaya koyduğu yazıyor.  Cumartesi günü de aday olmadığını zaten açıkladı. Ama yine de adaysa CHP&[#]8217;de seçimler hep iki adaylı seçimler olmuştur&[#]8221; dedi.

Balcı&[#]8217;nın toplantısında Belediye Meclis Üyeleri Kadir Sözer, Halil Bozkuş ve Hasan Pınarcık´ın yanısıra İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Tarakçı ve Kenan Gündoğdu ile çok sayıda delege ve partili hazır bulundu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER