Vergi Haftası kutlanıyor

28. Vergi Haftası Zonguldak'ta çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Vergi Haftası kutlanıyor

28. Vergi Haftası kapsamında 27 Şubat-5 Mart 2017 tarihleri arasında tüm yurtta kamuoyuna, mükelleflere, öğrencilere ve personele yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. 

Vergi Haftasında okullarda vergi konulu bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. İl merkezi ve ilçelerdeki vergi rekortmenlerine plaket takdimi yapılacak.

Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu kapsamda;

2016 yılında verilen beyannamelere göre illerinde ilk 5’e giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine Maliye Bakanı Naci AĞBAL imzalı Teşekkür Belgeleri verilecektir.

Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler vergi dairelerinde oluşturulan heyetler tarafından işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınacaktır.

Vergi Haftası için hazırlanan Vergi Geleceğimizdir sloganının yer aldığı afişler tüm illerde asılacaktır.

81 ilde öğrenciler vergi dairelerine davet edilerek ve okullarında ziyaret edilerek vergi bilinci konusunda bilgilendirmeler yapılacaktır.

Türkiye genelindeki okullarda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri yapılacaktır. Öğrencilere yönelik hazırlanan vergi haftası afişleri ilkokul ve ortaokullarda  asılacaktır.

28. Vergi Haftasında kullanılan tüm görsellere www.vergihaftasi.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER