Alaplı halkı ucuz balık yiyemiyor, işte sebebi…

İskelede mahsur kalan tekneler yüzünden Alaplı ilçesinde balık fiyatları ateş pahası denilecek boyutlara ulaştı.

Alaplı halkı ucuz balık yiyemiyor, işte sebebi…

Ucuz balığa hasret kalan Alaplı halkı, Alaplı çayı iskelesinde bağlı olan teknelerin 1 yıldır Karadeniz’e açılamaması sebebiyle ucuz balık yiyemiyor. İskelede mahsur kalan tekneler yüzünden Alaplı ilçesinde balık fiyatları ateş pahası denilecek boyutlara ulaştı.

 Alaplı deresinin Karadeniz ile birleştiği noktada su debisinin sığ olması nedeniyle Alaplı çayında iskelesinde bağlı bulunan teknesini hareket ettiremeyen tekne sahipleri adeta yetkililere isyan etti.

Konu ile ilgili olarak gazetemize konuşan Taner Yılmaz isimli tekne sahibi,  Alaplı çayının deniz ile birleştiği noktada oluşan odacıklar sebebiyle 4 metre üstü teknelerin geçişinin mümkün olmadığını belirterek,  Bu sebepten ötürü artık balıkçılık yapamadıklarını ve ilçede balık fiyatların düşmediğini ve pahalı satıldığını söyledi.

2 METREDEN 50 CANTİME DÜŞTÜ 

Yılmaz Alaplı deresinde 2 metre olan iskele derinliği 50 cm.’e kadar düştü.  Alaplı’da Devlet Su İşleri (DSİ) yapmış olduğu çalışmalar dere ağzında yetersiz kaldığı için bu durum ortaya çıktı. Geçmişte belediyeler DSİ’den aldığı yetkiyle kendi imkanları ile dere ağzını açarlardı, o dönem çok sıkıntı olmazdı. 1 yıldır dere ağzı büyük tekneler için kapalı, şayet dereden Karadeniz’e açılmaya kalkarsak teknem parçalanır. Vinçle kaldırsam teknemin ikiye bölünme ihtimali var. Ne yapacağımı şaşırdım. Durumumuz oldukça zor. Tekne sahipleri mağduriyet yaşıyor. Balıkçılık mesleğine devam etmeye çalışıyorum.  Bu sebepten ötürü Alaplı halkı ucuz balık yiyemiyor.  Sebebi Alaplı dere iskelesine büyük teknelerin giriş çıkış yapamaması limanda tutulan balıklar Ereğli’ye gidiyor. Alaplı dere girişi çakıl ve millerden temizlenmeli.”

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER