GÜNDEM ODA SEÇİMLERİ. İLK ADAY ÇIKTI

Ereğli´de ocak ayı içersinde yapılacak olan Şoförler odası seçimlerinde adaylığını açıklayan ilk isim Murat Akyüz oldu.

GÜNDEM ODA SEÇİMLERİ. İLK ADAY ÇIKTI
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi’nde faaliyet gösteren Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin Başkanı Murat Akyüz,  önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na resmen aday oldu.
   Keleşler Park Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Akyüz, halen başkanlık görevini yürüttüğü halk otobüsleri kooperatifindeki icraatlarını anlattı.
   Yaptıkları hizmetlerin fazlasını hayata geçirebilmek için 18 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nda 26 yıllık bir şoför olarak başkanlığına talip olduğunu belirten Akyüz, şöyle dedi:
   “Bütün şoför esnafı adına bu göreve talip oldum. Her sorunun takipçisi olacağım. Karadeniz Ereğli’de şoför esnafının sıkıntıları çok büyük. Ancak, bu sorunları gerekli yerlere taşınması, şoför arkadaşlarımızın kendi kaderleri ile baş başa bırakılması, Ereğli’de bu işten ekmek yemeye çalışanlar için üzüntü verici bir durumdur. M plakalı araçlar Türkiye’de sadece Ereğli’de taşıma ihalelerine giremiyor. Buradaki amaç, büyük firmalara rant sağlamak mı?
   Aynı zamanda Türkiye Halk Otobüsleri Birliği’nde görev yapmaktayım. Bu birlik sayesinde bir çok kapının açıldığını gördüm. Bu vesileyle Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na yaptığımız ziyaretlerde Ereğli şoför esnafının sıkıntılarını dile getirme fırsatı bulduk. Açılan kapılarda gördüğümüz sıcak yüzler, bizim çalışma şevkimizi artırdı.
   Adaylığımı açıkladığım bu toplantıda şoför arkadaşlarıma şunu taahhüt ediyorum; ister taksici, ister minibüsçü, ister kamyoncu ve isterse servisçi olsun, hiçbir şoför arkadaşımın sorunu kulak arkası yapılmayacak. Sorun neyse., nerede çözülmesi gerekiyorsa, gidip o sorunu çözeceğimi söylüyorum.
   Her ay tüm şoför arkadaşlarımızla bir araya gelip sorunlarımızı konuşacağız, kazançlarımızın daha da artması için neler yapılması gerektiği noktasında fikir alış, verişinde bulunacağız. En önemlisi, tüm şoförlerimize karşı şeffaf olacağız. Şoförler Odası’nda ne yapılıyorsa, hangi kararlar alınıyorsa üyelerimizin bilgisi olacak.”
   Akyüz’ün toplantısına, bazı şoför birlikleri başkanları ile şoförler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER