Özbakır da tarihi ana tanıklık etti

Özbakır da tarihi ana tanıklık etti.

Özbakır da tarihi ana tanıklık etti

Genel Merkezi’nde Grup toplantısını gerçekleştiren AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen AK Parti’ye üye oldu.

56 yıl aradan sonra ilk kez partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçecek olan Türkiyede, Ak Parti’de içersinde bu ana AK Parti MKYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’da diğer Milletvekilleri gibi tanıklık etti.

Efsane geri dönüyor dövizleri ile süslenen genel Merkez’de Erdoğan’a yaptığı konuşma sonrasında parti üyesi olduğuna dair kendisine belge verilmesi bekleniyor.

Erdoğan ve  AK Parti filim kareleri...

Recep Tayyip Erdoğan, 14 Ağustos 2001de Adalet ve Kalkınma Partisini (AK Parti) kurdu ve Kurucular Kurulu tarafından AK Partinin Kurucu Genel Başkanı seçildi. AK Parti, 2002 yılı genel seçimlerinde üçte ikiye yakın parlamento çoğunluğuyla (363 milletvekili) tek başına iktidar oldu.

Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olamayan Erdoğan, yapılan yasal düzenlemeyle milletvekili adaylığının önündeki yasal engelin kalkması üzerine, 9 Mart 2003te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katıldı. Bu seçimde oyların yüzde 85ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez TBMM Genel Kuruluna geldi. AK Partililer Erdoğanı ayakta alkışladı.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda milletvekilliği için yemin etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devir teslim törenine katılmak üzere geldiği Başbakanlık Merkez Binasında 58. Hükümetin Başbakanı Abdullah Gül tarafından kapıda karşılandı.

2003 senesinde Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kabul ettiği CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile sohbet etti.

2004 yılında TURMOBun Genel Kuruluna katılan Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykala bir bardak su uzattı.

Başbakan Erdoğan, 2004 yılında dünya liderlerinin yer aldığı aile fotoğrafına katıldı.

Başbakan Erdoğan, 2005 yılında Beyaz Sarayda ABD Başkanı George Bush ile bir saatlik görüşme gerçekleştirdi.

2006 yılında Başbakan Erdoğan, Karsta kış tatbikatına katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök tarafından karşılandı.

Başbakan Erdoğan, 2006 yılında Yunanistanda yapılan Güneydoğu ve Avrupa İşbirliği süreci devlet ve hükümet başkanları zirvesine katıldı. Erdoğan, liderlerin duracak yerini belirleyen Türk bayrağını yerden kaldırdı.

2007 yılında Türkiye Cumhuriyetinin 11. Cumhurbaşkanı seçilen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, TBMMde yemin etti.

2008 yılında Genelkurmay Başkanlığını devralan Orgeneral İlker Başbuğ, 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğanı ağırladı.

9 Ocak 2009da Davos Ekonomi Zirvesine katılan Başbakan Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Simon Perese one minute çıkışıyla salonu terk etti.

 4 Kasım 2008de ABD başkanı olduktan sonra, ziyaret için ilk Müslüman ülke olarak Türkiye’yi tercih eden Barack Hüseyin Obama’ya temasları süresince Başbakan Erdoğan da eşlik etti. Erdoğan, Obama’ya Ayasofya müzesini gezdirdi.

Başbakan Erdoğan, 2009 yılında Beyaz Sarayda ABD Başkanı Obama ile görüştü. 

 Başbakan Erdoğan, 2010 yılında anayasa değişikliği teklifi ve oylamasını takip ederken sabahın ilk ışıklarına kadar makam odasında çalıştı.

 2010da Başbakan Erdoğan, teröristlerle ilk sıcak temasın yaşandığı sınır bölgesine gitti.

Başbakan Erdoğan, 2011 yılında AK Partinin 2023 hedeflerini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, 12 Haziran 2011 Genel seçimlerinde kazandıkları zafer nedeniyle balkon konuşması yaptı.

2011 yılında Başbakan Erdoğan eşi Emine hanım ile Somalinin başkenti Mogadişuda bir kampı ziyaret ederek hasta çocuklarla ilgilendi.

2011de Başbakan Erdoğanın annesi Tenzile Erdoğan vefat etti. Erdoğan, Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde yaşadığı acıya dayanamayarak gözyaşıdöktü.

 Basbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk baslangic ve temel egitim ucagi Hürkuşun hangardan çıkarılış torenine katildi.

Başbakan Erdoğan, 2012 yılında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Suriye konusunu görüştü.

29 Ekim 2013 tarihinde Asya ile Avrupayı denizin altından birleştiren Marmarayın açılışı gerçekleşti.

10 Ağustos 2014te Türkiye siyasi tarihinde ilk kez halk tarafından seçilerek Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, görevi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülden devraldı.

 

 DİĞER FOTOĞRAFLAR 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER