RAMAZAN BOLLUK AYIDIR

RAMAZAN BOLLUK AYIDIR
gundemeregli.com-AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ramazan ayında Kardeşlik ve muhabbet bağlarının kuvvetlendiği, cömertliğin arttığı, maneviyatın, birlik ve beraberliğin daha fazla hissedildiği söyledi.

Çakır Ramazan ayı sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada,  içinde bulunulan ayın mübarek üç aylar silsilesinin üçüncüsü ve 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif olduğuna dikkat çekerek,  şu görüşlere yer verdi:

“Bir kez daha ulaşmanın sevinci ve hazzı içerisindeyiz. Ramazan ayı Allah’a yakınlaşma ayıdır. İnancımız ve dinimiz gereği Ramazan ayı, bir kültür bir medeniyet tasavvurudur. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif, insanoğlu için bir bereket ve bağışlanma mevsimidir. İnsanın Allah’a kulluk etmesi için, yanlış ve eksiklerini fark edebilmesi için,  günahından tövbe edebilmesi için, hatası ve noksanlarını giderebilmesi için önemli bir fırsattır. Bu vesile ile dünyalarımızda gerek bazı değişimleri gerekse ihtiyacımız olan manevi ihtiyaçları tamamlayarak ruhlarımızın rahata ve huzura ermesini sağlamak Ramazan ayı vesilesi ile mümkün olacaktır.  Ramazan ayını idrak ederken aslolan evimizde iftar sofralarının bereketini ve huzurunu ailelerimiz, akrabalarımız, eş ve dostlarımızla paylaşmaktır.

 

Evlerimizi ve gönüllerimizi orucu bizimle idrak eden herkese açık tutmak bu ay içerisindeki en büyük toplumsal hassasiyetimiz olmalıdır. Müminlerin ahlâkı, camideki gibi aynı safta olanların her zaman bir ve beraber olmasını esas alır. Dar ve darlıkta kalanlar, yoksun bırakılmışlar ve yolda kalanlarla zenginlerin sosyal statülerini dinimiz eşit görmektedir. İbadetlerimizin ihyasını bu eşitliğe göre tatbik etmemiz Kuran-ı Kerim’de ayet-i kerimelerde hem de Peygamber Efendimizin sünnetlerinde bizlere nasihat etmektedir, emretmektedir. Ramazan gerçekten müminlerin bir ve eşit olarak Allah’ı idrak ettikleri ve kendilerine rızık olarak verilen şeyleri mümin kardeşleriyle paylaştıkları bir aydır. Paylaşımın yoğun yaşandığı bu ayda elde edilen ahlâkî meziyetleri bütün zamanlara yaymak da dünyamıza ayrı bir anlam, evlerimize bereket ve hayatlarımıza huzur katacaktır.

 

Ramazan ayını maddi kaygılarımızdan ve hırslarımızdan uzak, Kuran’ın ışığında Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin sünneti ve hayatı ile kaynaşma ve yaşama içinde geçmesi en büyük dilek ve temennimdir.

Huzur, dostluk, merhamet ve en önemlisi paylaşma duygularının öne çıktığı bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerini sevindirmek, yardımlaşmak, onlara Ramazan’ın hazzını doyasıya yaşatmak birlik beraberliğimizi, sosyal ilişkilerimizi olumlu yönde daha da arttıracak ve pekiştirecektir.

 

İslam coğrafyasının birçok bölgesinde, ne yazık ki iç savaşlar, işgaller, iç çatışmalar ve açlık gibi felaketler yaşanmaktadır. Masum insanlar, Müslüman kardeşlerimiz gözünü maddi çıkarları ve hırsları bürümüş devletler tarafından acımasızca oyunlarına ve emellerine alet edilerek, birbirlerine düşürülmüş iç savaşlar içine sokulmuştur. Bu durum ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. İşlerine geldikleri için seslerini çıkarmayı bırak, âdeta tüm duyularını kapatmışlardır. İşte böyle olumsuz bir atmosferde idrak etmeye başlayacağımız mübarek Ramazan ayımız İnşallah İslam âlemi ve mazlum insanlık için uyanış ve iç çekişmelerden kurtuluş vesilesi; kurulan tuzakları görmek ve anlamamıza sebep olur.

 

Millet olarak birliğimizin, bütünlüğümüzün ve kardeşliğimizin son derece sıkı olması gereken bir süreçten geçerken; bu mübarek ayın, bu değerleri daha iyi yaşamamız için ne derece kıymet ve fırsat içerdiğinin hepimiz farkındayız. Bu nedenle bu fırsatı dayanışmamız için, barış için, huzur ve müreffeh yarınlarımız için dualarla değerlendirmeyi temenni eder, Ramazan ayının başta tüm İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa ve çok saygıdeğer Kdz.Ereğli halkımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum..

Ramazan ayınızı sağlık, sıhhat ve esenlik içerisinde geçirmenizi temenni eder, tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı iletirim.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 07:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER