POSBIYIK, CANDAN´A AÇIK ÇAĞRI: KARŞIMA ÇIK ADAY OL

POSBIYIK, CANDAN´A AÇIK ÇAĞRI: KARŞIMA ÇIK ADAY OL

gundemeregli.com-Mahallelerde büyük coşkuyla karşılanan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bölücek’ten AKP Milletvekili Ercan Candan’a seslendi; ‘Aday sen misin, Hüseyin Uysal mı? Madem bu işe çok meraklısın yüreğin yetiyorsa çık karşıma aday ol’

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle gezilerini sürdüren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hamzafakıhlı’daki halk toplantısının ardından Bölücek’te de sevgi gösteriyle karşılandı.

“EREĞLİ BENİM AŞKIM”

Mahallelere hizmet etmek için muhtarlarla uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Posbıyık; “Muhtarlarım burada, İsmail muhtarım beraber aslanlar gibi çalışıyoruiz. Mahalleleri için ne isterlerse yerine getirmeye çalışıyorum. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni mahalle oldunuz. 14 tane mahalle ile bu işe başladık, 31 tane mahalle olduk. Bölüceği, Hamzafakıhlıyı, Göktepe’yi alayım, Dağları alayım. Niye..Halbuki aşağıda otur, gelen vergilerle rahat rahat belediye başkanlığı yap. Ama ben öyle yapmadım. Ben bu memlekette doğdum, geldiğim yer belli. Kenar mahalleden geliyorum. Hemşerilerim 4 dönemdir bana hep sahip çıktılar. Bana duydukları güvenden dolayı, parti olayına bakmaksızın Ereğli’de yaşayan insanlar beni hep onurlandırdılar. Benim Ereğli aşkım” dedi.

“OYUNUZU YÜREKLİ ADAMLARA VERİN”

Ereğli’nin 4 dönemdir kendisine sahip çıktığını belirten Posbıyık; “Benim için birinci derecede önemli olan particilik değil, benim için önemli olan Ereğli’de yaşayan insanlar, onların mutluluğu. Onların, çocuklarının, torunlarının geleceğini düşünmek. İsteyen AKP’li, MHP’li, DSP’li, Saadet partili olabilir. Herkes partisinde kalsın, saygı duyuyorum. Gelin partinizi bırakın CHP’ye geçin demiyorum. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Diyorum ki, Ereğli’nin bir menfaati varsa, Ereğli’nin meselesi varsa, bu işi yapacak adam yürekliyse, liderse, belediyeciyse bu adama oy vermek lazım, partisine bakmamak lazım” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLİ CANDAN NE İŞ YAPAR”

Halka hitaben yaptığı konuşmada, Bölüceklilere ‘Bu Ercan Candan ne iş yapar’ diye soran Posbıyık; “Perşembe günleri halk toplantısı yapıyorum. Benden başka toplantı yapan yok Ereğli’de.. Milletvekilleri gelirler 3 ay oy alırlar, toplarlar giderler, bir daha yüzünü göremezsiniz.  Ben her hafta Perşembe günleri halkla toplanıyorum. Açım, işsizim diye gelen var, bez isteyen, mama isteyen var, Gelenlere senin partin ne diye sormuyorum. Herşeyiyapabiliyormuyum, yapamıyorum. Beni ne diye seçtiniz belediye başkanı diye. Yolumu, suyumu, kanalizasyonumu yap diye seçtiniz. Sosyal olaylarımla ilgilen diye seçiyorsunuz. Ben bunları elimden geldiğince yapıyorum Ama milletvekillerini niye seçiyorsunuz, iş ve istihdam yaratsınlar diye seçiyorsunuz. Çoçuklarımı, torunlarımızı sokaklarda gezdirmesinler diye seçiyorsunuz. Seçmedikmi bunun için Ercan Candan’ı.. Bu adam bilim adamı, ünevirsite öğretim üyesi, rektör, iyi insan. Rektörlüğüde iyi yapar, üniversiteyi de iyi yönetir. Yapamayacağı bir iş var, oda siyaset. Tuttuğunu koparamaz, hayalet gibi dolaşır, ne yaptı Ereğli’de..Tersaneler bomboş duruyor, Yalova’da, Tuzla’da tersaneler çalışıyor. Burdan devamlı işçi gönderiyorum oraya. Buradaki niye çalışmıyor. Postaneye Zonguldak’tan güvenlikçi aldı Ercan bey, sabah Ereğli’ye Postaneye geliyor güvenlikçi, akşam da Zonguldak’a gidiyor. Akçakoca’dan posta taşıyıcıları geldi. Bu Bölücek’te işsiz adam yok mu? Bu Ereğli’de işsiz adam yok mu? Bu mu senin Ereğliliğin..” şeklinde konuştu.

“CANDAN, EREĞLİLİLERİ PARTİDEN KOVDU”

Milletvekili Candan’ın Ereğli’de AKP’den Ereğlileri kovduğunu belirten Posbıyık; “Daha partisini yönetemiyor. Fatih Çakır diye bir adam getirdi, Ereğli’de bu kadar adam var, mühendisler var, avukatlar var. AK Parti’de Saffet bozkurt’lar var, İbrahim sezer’ler var, Mustafa Kalkan’lar var, Tahsin Duru’lar var. Bu Ereğli’li uşaklar nerde, hepsini kovdun partiden. Fatih çakır’ı getirdin oraya. Belediye Meclis listesi yapıyorsun, CHP’de bana ihanet eden 3 tane adamı, kulağından tuttum partiden attım, başka adam yok mu, alıyorsun partine..Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık, Fevzi Ekşi, bu Ereğli’de adam kalmadı mı? Bölücekte yok mu adam, AK Parti’nin içerisinde yok mu? Sen ne biçim Ereğli’lisin.. Bana diyor; ‘Halil Posbıyık artık yaşlandı, gitsin’ diyor.. Ben gidem de sanamı teslim edeyim burayı.. Fatih Çakır’a mı teslim edeyim.  Sen bu Ereğli uşaklarını yanına almadın ki.. Sen Hamzafakıhlı’ya geliyorsun, Bölücek’e geliyorsun ‘Ben burda doğdum’ diyorsun..Burda doğsan ne işe yararsın sen, Ereğli uşaklarının hepsini temizledin. Bu belediye meclis listesiyle sen ne yapacaksın, burada bir iş yapabilirmisin” dedi.

“AYRANI YOK İÇMEYE, ATLA GİDER GEZMEYE”

AKP’nin projelerinden birinin Atatürk Anıtını kaldırmak olduğunu söyleyen Posbıyık; “Bunlar Atatürk Anıtını kaldıracağız diyorlar, oraya süs havuzu yapacağız diyorlar, nah kaldırırsın sen o anıtı..Alemdar gemisini kaldıracaklarmış bişey yapacaklarmış, uzay üssü yapacaklarmış, at yarış poligonları yapacaklarmış, sahil yolunun altına araba geçiş yolu yapacaklarmış..monoray sistemi yapacaklarmış.. Ayranı yok içmeye, atla giderler gezmeye” dedi.

“YÜREĞİN YETİYORSA, ÇIK KARŞIMA ADAY OL”

Posbıyık, ülkede yaşanan gelişmelere de değindiği konuşma sırasında, AKP Milletvekili Candan’a, ‘yüreğin yetiyorsa çık karşıma belediye başkan adayı ol’ dedi.

Karşımdaki aday Uysal’mı, yoksa Candan mı diye soran Posbıyık; “Bu Ercan candan ne iş yapar. Hamzafakıhlı’dan, Bölücek’ten kaçtane adam işe soktu. Ben milletvekili olacağım burada, dumanını attırırım ortalığın. Boyum kısa kalıyor belediye başkanı olduğum için. Yemin ediyorum işten atılan tersanecilerle hergün eylem yapmazsam namerdim. Eylem yapmazsan, demokratik kurallar içerisinde sesini yükseltmezsen, pısırık, pısırık oturursan, hayalet gibi gezersen bu memlekete faydan olur mu? Kanga’dan, kunga’dan balıkçı kayıkları getirecem dedi. Hani nerde.. Zaten hep yurt dışında, seçim zamanı geldi şimdi yine geldi. Ercan Candan’a sesleniyorum, yüreğin yetiyorsa benim karşıma çık, belediye başkan adayı ol. Hüseyin Uysal konuşmasını bilmez, belediyecilikten de anlamaz..Ne yapsınlar önüne Ercan Candan geçiyor..Ercan Candan senmisin aday, Hüseyin Uysal mı? Madem bu kadar meraklıydın, yüreğin yetiyorsa çık benim karşıma.. Sen yetmezsin, Köksal Toptan’ı da çağır yanına..BuEreğli’liler kimin Ereğlili olduğunu bilir, sahip çıkacağı adamı da bilirler” dedi.

Bölücek’te yapacağı hizmetleri de anlatan Posbıyık, önümüzdeki dönem Ereğli’yi çok iyi noktalara getirecek projeleride hazırladıklarını söyledi. 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER