Yaşı küçük dev adam Galatasaray´da

Futbol yaşantısına 12 yaşında Ereğli Belediye spor’un alt yapısında başlayarak birçok kulübün peşinde koştuğu 16 yaşındaki genç Futbolcu Onur Akın tercihini Galatasaray Kulübü’nden yana kullanarak adeta geleceğinin imzasını attı.

Yaşı küçük dev adam Galatasaray´da
gundemeregli.com-Futbol yaşantısına 12 yaşında Ereğli Belediye spor’un alt yapısında başlayarak birçok kulübün peşinde koştuğu 16 yaşındaki genç Futbolcu Onur Akın tercihini Galatasaray Kulübü’nden yana kullanarak adeta geleceğinin imzasını attı. Futbol Yaşantısına 2007 yılında Ereğli Belediye spor’un alt yapısında oynayarak başlayan Genç Futbolcu Onur Akın en son Türkiye Şampiyonluğu için gittiği Bartın seçmelerinde oynadığı 3 maç ve yaptığı 7 asistle birçok kulübün gözdesi haline geldi. Beşiktaş, Gençlerbirliği, Karabükspor gibi Türkiye’nin gözde takımlarından teklif alan genç Onur, tercihini Galatasaray’dan yana kullanarak Florya Metin Oktay tesislerinde ilk idmanına çıktı. Hayatı tamamen değişen genç futbolcu Onur Akın, Hedefinin Profesyonel Futbolcu olup A takım ile maçlara çıkmak olduğunu söyledi.
Kandilli beldesine bağlı Buruncuk köyünde 21 Nisan 1998 yılında Tek katlı bir evde dünyaya gelen Onur Akın’ın futbol hayatı 2007 yılında Ereğli Belediye spor yaz futbol okulunda başladı. Evin en küçük çocuğu olan Onur Akın, Babasınında eski bir futbolcu olmasından dolayı Futbola iyice merak sarmış ve ileride profesyonel bir futbolcu olabilmek için büyük çaba sarf ederek Galatasaray gibi bir devin bir anda gözdesi haline geldi. Tüm ailesinin desteğini arkasına alarak başarılı bir şekilde futbol yaşantısını sürdüren Onur Akın, Oynadığı her maçta, Gittiği her deplasman da ve Katıldığı tüm seçmelerde başarılı olarak Tüm takımları peşinde koşturmayı başardı. Galatasaray alt yapısının yeni yıldızı Onur Akın, Gazetemize yaptığı açıklamada Galatasaray gibi bir devin alt yapısına gelmenin hiç de kolay olmadığını söyledi.

“HAYATIM BARTIN’DA DEĞİŞTİ”

Akın, Futbola 12 yaşında Ereğli Belediye spor Yaz Futbol okulunda başladığını belirterek Galatasaray alt yapısına giden başarının öyküsünü şu şekilde anlattı;

“2007-2008 sezonundan bu yana Ereğli Belediye sporda top koşturdum, Burada çeşitli Türkiye Şampiyonluklarına gittim, Zonguldak şampiyonlukları gördüm. Türkiye Şampiyonluklarında benim için en hayırlısı olan Bartın’dı. Bartın’da 2.kademeye geçebildik, Burada 3 maç oynayıp 6 gol 7 asist 2 penaltı yaptırdım turu atladık ve burada da iyi bir performansa sergiledim. Bartın’da birçok kulüp beni beğendi. Bunlardan biri ise Türkiye’nin bir devi Beşiktaş’tı, oradan Kütahya yolculuğumuz ve sonrasında Türkiye şampiyonluğumuz başladı. Burada tabi ki istediğimiz sonuçları alamadık, ama yine de başarılıydık, Şampiyonanın sonunda Galatasaray gibi bir dev beni renklerine bağlamak istedi. Bende değerlendirdim ve kararımı Galatasaray’dan yana kullandım, Bana bu süreçte çok ama çok sağolsun Ereğli Belediye spor’un kulüp Müdürü Ramazan Öztürk hocam yardımcı oldu. Her zaman idmanlarda yardım etti. Benim iyi bir yerlere gelmem için çok çabaladı. O yüzden üstümde çok emeği var. Daha sonra  Zonguldak karmaları oldu. Burada en iyileri Amatör milli ‘ya gönderiyorlardı. 33 futbolcu içinden 2 kişi gönderdiler onların içine dâhil edildim, Amatör milli seçmelerine gittim burada Karabük spor da talip oldu ve ben kararımı Galatasaray’dan yana kullandım.

“BURASI TAM BİR FUTBOL OKULU”

Galatasaray alt yapısında oynamanın çok farklı bir şey olduğunu belirten Akın şunları söyledi; Burası bambaşka bir yer, tam bir futbol okulu, çok sayıda saha var, burada futbolu çok daha da seviyorsunuz, Gerçekten burada herkesin bir ideali ve hedefi var

“AİLEMİN VE MAHALLEDEKİ KOMŞULARIMIN ÇOK DESTEĞİ OLDU”

Ailesinin her zaman desteğini arkasına aldığını ve her daim yanında olduklarını belirten Akın, Bu başarısında ailesinin çok payı olduğunu hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını ve mahalledeki komşularının da her zaman destek olduklarını, Babasının da eski bir futbolcu olduğunu ve onun bütün deneyimlerinden yararlandığını söyledi.

“ HEDEFİM PROFOSYENEL BİR FUTBOLCU OLMAK”

Genç Futbolcu Onur Akın, Bundan sonraki hedefinin Galatasaray gibi Köklü bir kulüpte profosyenel topçu olup A takımda maçlara çıkmak olduğunu kendinin ise Dünyaca Ünlü Real Madrid’ li Futbolcu Cristiano Ronaldo’yu örnek aldığını ve Galatasaray ’ın forvet oyuncusu Burak Yılmaz’la aynı takımda oynamak istediğin ve onu takımdan kesmek olduğunu söyledi, Galatasaray’a transfer olmaktan çok mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Akın, kendisinden sonra gelecek futbolcu arkadaşlarına da iyi bir örnek olacağını belirtti.

“ONUR’UN HİKÂYESİNİ BABASI ANLATTI”

Onur Akın’ın Babası Mustafa Akın ise oğlunun başarı öyküsünü şu şekilde anlattı;Oğlum, gece gündüz Futbolla yatıp futbolla kalkardı. Kendimde eski bir futbolcu olmamdan dolayı futbolu çok seviyorum,Onur başarılı bir futbolcu,Bizim evle Belediye otobüsü durağının arasında 2,5 km lik bir mesafe var .Onur bu mesafeyi sabah akşam yürür ve eve geldiği zamanda bahçeye Direğe hazırladığım futbol düzeneğinde ise topu ayakta kontrol etme,kafa atma ,gibi teknikler çalışırdı.Oğlum için bir çok kulüpten teklif geldi.Sağolsun ilgilendiler ama oğlum Galatasaray alt yapısını tercih etti.Çünkü Şartlar onu gerektiriyordu.Öncelikle ,Her şeyden önce çocuğumun bu aşamaya gelmesinde emeği geçen hocalarına çok teşekkür ederim.Bizler Akın ,ailesi olarak bu hocalarımızın emeğini ölünceye dek hiçbir şekilde unutmayacağız,Ben çocuğumun futbolcu olması için hep yanında durdum ve bundan sonrada durmaya devam edeceğim,Benim hayatım futbolla geçti,çocuğumun ileride gerçekten profesyonel futbolcu olduğunu görmeyi Allah inşallah bana nasip eder.Oğlumla gurur duyuyorum,Oğlum bir çok zorluğa katlandı ama bunun emeğini ve mükafatını gerçekten Galatasaray’a transfer olarak almıştır.Bundan sonra çocuğum ona güvenen herkesin yüzünü hiçbir şekilde kara çıkartmayacaktır.Biliyorum Oğlum bugün neyse 10 yıl sonrada aynı olacaktır çünkü onun efendiliği ve kişiliği hiçbir zaman bozulmayacaktır.Bizler ailesi olarak ölene denk oğlumuzun arkasındayız.

“OĞLUM BİZLERİN GURURU”

Anne Rahime Akın ise oğlunun Galatasaray’a transfer olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve Babasının da oğlunun her zaman destekçisi olduğunu belirterek , “Oğlum kendi başarısı ile bir yerlere geldi, İnşallah bu başarılarının da devamı gelmeye devam edecek, Oğlumun başarısı tabi ki’ de bizleri gururlandırıyor ” dedi.Anne Akın, ayrıca oğlunun geldiği yeri hiçbir şekilde unutmayacağını ve bu başarısını oynadığı futbolla devam edeceğini sözlerine ekledi.

“TORUNUM İNŞALLAH BÜYÜK FUTBOLCU OLACAK”

Torunun ileride büyük bir futbolcu olması temennisinde bulunan Ana anne Güldane Kayık,”Torunumun başarısını Allah’ım inşallah bizlere nasip eder ve torunum inşallah iyi yerlere gelir “dedi.

“ÖNCE KARŞI ÇIKTI VE SONRA”

Son olarak Dede Yusuf Akın ise Duygularını şu şekilde ifade etti;

“Torunuma futbol oynamasına ilk başta karşı çıktım ama Onur’un Futbolu çok sevmesinden dolayı bu kararımı daha sonra değiştirerek destek oldum, Çünkü onun hedefi iyi bir futbolcu olmak ve ekmeğini futboldan kazanmaktı. İnşallah Torunum bir yola girdi ve bu yolda başarılı olur, Emeği geçen bütün hocalarından Allah razı olsun dedi.

Genç Futbolcu Onur Akın, Son olarak Babasının evin bahçesine kurduğu Futbol düzeneği ile Kısa bir gösteri yaparak, Ailesi ile birlikte bu anı ölümsüzleştirdi.
 
Haber: Şaban ATALAY
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 05:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER