AÇILMASINI HERKESTEN DAHA ÇOK İSTİYORUM…

AÇILMASINI HERKESTEN DAHA ÇOK İSTİYORUM…

gundemeregli.com-Alaplı ilçesi Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, kapatılan ilçe girişinin yeniden açılması için çok güçlü bir siyasi iradenin gerektiğini söyledi.

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, kapatılan ilçeye girişin yeniden açılmasına yönelik girişimleri değerlendirdi.

İlçe girişini kapatanların herkesten çok güçlü olduğunu yeniden açılması için çok güçlü bir siyasi iradenin gerektiğini belirten Türkyılmaz, kapatılma esnasında gerekli müdahalenin yapılmadığını Alaplı’nın sahipsiz bırakıldığını söyledi.

İlçeye girişin açılması girişimleri ile ilgili ‘Geçti Borlu’nun pazarı’ atasözünü hatırlatan Türkyılmaz, “Gündemimizde olan bir konu Alaplı’nın girişi, inanın girişin kapatılmasını bende istemezdim. Bende her gün Kdz. Ereğli’den ya da başka bir yerden gelirken Alaplı’ya en kısa mesafeden girmek isterim. Ama kapatılma esnasında bu girişin kapatılmaması için uğraş verecek olan insanlar neredeydi. Niye kapatılma esnasında gerekli müdahaleler yapılmadı, Alaplı sahipsiz miydi de giriş kapatıldı. Kanunen hakikaten kapatılması gerekiyorduysa o zaman halen neden uğraş veriliyor. Ama ben tekrar söylüyorum. Bu girişin açılmasını herkesten daha çok istiyorum. Neden ben Alaplı’ya girmek için Karşıyaka’ya gidip oradan ilçeye geleyim. Ama insana şunu söylerler. Bu iş bitmiş geçti Borlu’nun pazarı derler. Bence bu olay bu noktada bu saten sonra ilçeye girişin açılması için çok güçlü bir siyasi irade gerekiyor. İlçe başkanı uğraştı olmadı, milletvekilleri uğraştı olmadı, vali uğraştı olmadı, bakan müsteşarı geldi olmadı, demek ki bu girişi kapatan şahıslar herkesten güçlü, onun için burada çok güçlü bir siyasi irade olmadığı takdirde bu girişin açılması mümkün değil, ilçeye girişin açılması için kim ne yapması gerekiyorsa onlarla birlikte hareket etmeye hazırım” dedi.

İlçe girişinin yanı sıra ilçe merkezinin cazibe haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Türkyılmaz, “Alaplı’ya giren vatandaş ne yapacak, Kdz. Ereğli’den kalkan insanlar akşamları Akçakoca’ya gezmeye gidiyor. Alaplı’ya gelse ne olacak, nereyi gezecek nere de oturacak, bir piknik alanı yok, sahilde yürüyüş parkurumuz yok, dışarıdan insanların ilçeye gelmesi için öncelikle ilçe merkezi ve çevresinin cazibe haline gelmesi gerekiyor. Piknik alanı yok, yürüyüş alanı yok, yeşil alanın yok, oturacak alanın yok” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER