Bana güvenip görev vermenizi bekliyorum

7 Haziranda yapılacak olan Genel seçimlerde CHP’den Milletvekili olabilmek için Aday adaylığını açıklayan Endüstri Mühendisi Suat Önder, Zonguldak ve İlçelerinde yaşayan Değerli Dostlarımın ’da önerisi ile Atatürk’ün kurduğu laik, Türkiye Cumhuriyetinin, Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili olup memleketime hizmet etmek istiyorum” dedi.

Bana güvenip görev vermenizi bekliyorum


7 Haziranda yapılacak olan Genel seçimlerde CHP’den Milletvekili olabilmek için Aday adaylığını açıklayan Endüstri Mühendisi Suat Önder, Zonguldak ve İlçelerinde yaşayan Değerli Dostlarımın ’da önerisi ile Atatürk’ün kurduğu laik, Türkiye Cumhuriyetinin, Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili olup memleketime hizmet etmek istiyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binasında düzenlenen programda partililerin karşısına çıkan Suat Önder’in oldukça heyecanlı olduğu gözlemlendi. İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Önder’in Partinin emektarı olduğunu ve hiçbir beklenti içerisinde olmadan gönüllü çalıştığını belirterek, Suat Önder, sessiz sedasız parti emekçisidir, Benim ve CHP’lilerin gönlündeki yeri gerçekten paha biçilmez, hiçbir destekten kaçınmayan parti emekçisidir” dedi.

Oldukça yoğun kalabalık içerisinde partililere seslenen Önder ise şunları söyledi; “Gönül verdiğim birlikte çalıştığım CHP’li arkadaşlarımın, Zonguldak ve İlçelerinde yaşayan Değerli Dostlarımın ’da önerisi ile Atatürk’ün kurduğu laik, Türkiye Cumhuriyetinin, Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili olup memleketime hizmet etmek istiyorum, Ülkemizin karanlıkta kaldığı, İnsanların el yordamıyla yol bulmaya çalıştığı karamsarlığın had safhada olduğu bu günlerde “Bir ümit ediyorum ve ümit etmek istiyorum” daha önce sen ve ben o diye ayrım yapılmazdı. Bölücülere bu kadar taviz verilmezdi, Din bu kadar istismar edilmezdi. Fakirlik yine vardı ancak bu kadar ezici değildi. Memleketimde iş bulmak bu kadar zor, hiç olmamıştı.

“BOŞANMA DAVALARININ EN YOĞUN OLDUĞU İLÇE SEÇİLDİK”

Tersaneler bomboş, gençler sürekli başka şehirlerde iş aramaya gidiyorlar, İş olarak yıllardır, Ereğli’nin yükünü çeken ERDEMİR bile pes etti. Yüzlerce dükkân kapanıyor, İcra daireleri harıl harıl çalışıyor, Boşanma davalarının en yoğun olduğu ilçe seçildik, sanat ve sanatçıya zerrece değer verilmediği bu kapkara tablo içerisinde, hiçbir şey yolunda gitmiyor, Zonguldak ve tüm ilçelerinde ümitsizlik hâkim ve işin ilginç tarafı hiç kimse bir şey yapmıyor yâda yapamıyor.

“7 HAZİRAN DA CHP’NİN İKTİDARA GELMESİ ŞARTTIR”

Ülkemizin ve Zonguldak’ımızın üstündeki kara bulutun bir an önce dağılması için sizlerin destekleriyle, 7 Haziran da CHP’nin iktidara gelmesi şarttır, Şimdi şunu açıklamadan geçemeyeceğim, Suat Önder CHP çizgisini asla bozmadı. Değişik yerlerden benim ve sizlerin siyasi görüşüne ters teklifler aldım. Ancak hepsini tereddütsüz reddettim. İşte saydığım bu kadar olumsuzluk yüzünden ben neden çabalayıp, memleketim memleketim için bir şeyler yapmayayım, Neden bazı dinamikleri harekete geçirip, memleketime olumlu şeylerin yapılmasına ön ayak olmayayım, diye düşündüm, İnşallah ümit ediyorum, Değerli arkadaşlarım bu saydığım nedenlerden dolayı bende görev almak ve Partimizin amblemlerindeki, Cumhuriyetçilik, laiklik, Devrimcilik, Halkçılık, milliyetçilik, Devletçilik adına sizlerden bana güvenip görev vermenizi bekliyorum”

“HAYDİ, SUAT VAKİT TAMAM”

Diğer Milletvekili aday adaylarına da başarılar dileyen Önder,7 Haziranda CHP’nin Türkiye, Zonguldak ve Ereğli’de kazanacağını ifade ederek, sözlerini şu şiirle bitirdi.

“Haydi, Suat vakit tamam, Hizmet etmek istiyorum işte fırsat, Çalış bakalım geliştir memleketimizi, Bitsin artık bu din sömürüsü, İster Ereğli’de olsun, İster Ankara’da olsun, yeterki altı ok’un altında olsun, Halka “Haber salın, seçsinler beni, Memleket hizmet edeni bir görsün, Çalışmazsam beni herkes yersin, Çalış çabala, laiklik Cumhuriyetçilik geri gelsin, Ulu öndere gönül verenlere selam olsun, Katalım tozu dumana meydanlar inlesin, Böyleymiş sevmek ülkemi bayrağımı, al getir, varım yoğum veda olsun, Yaşamak istiyorum Cumhuriyeti yeniden, Tek kafadan ses çıkıyor nafile, Omuz verin haksızlığa isyan eden öndere, Bir şans olsun bunca yıllık emeğe, bırakın hizmet edeyim memleketim, Bilen bilir demokrasi aşkımı, Her isyanda haksızlığa başkaldırışımı, Bazen gezi oldu, bazen soma bazen de emekçilerin uğradığı haksızlıklar verin bir fırsat çalışayım, Vatan için bayrak için, madenci için, işçim için, öğretmenlerim için, haksızlığa sesini çıkaramayanlar için “

SUAT ÖNDER KİMDİR?

05.06.1955 Kdz Ereğli’ de doğdum, İlköğretimimi; sırasıyla Ereğli, Bartın, İstanbul Erenköy, Orta öğretimimi İstanbul Göztepe’de, Lise öğrenimimi Kdz Ereğli’de tamamladım. Ege Üniversitesi Makine Konstrüksiyon Uzmanı olarak mezun olduktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdim.

Daha sonra Anadolu Üniversitesi Turizm Otelcilik ve İktisat bölümlerinde okudum. Vatani görevimi 1982 yılında İzmir Menemen’de kısa dönem olarak tamamladım. Ereğli Demir Çelik Fabrikalarında Müteahhitlik, Sanayi Sitesinde İmalat işlerinde bulundum.

Kdz Ereğli Eken Otel’in sahibiyim. 1983’ den bu yana Partimizin değişik kademelerinde görevler aldım.

Kdz Ereğli Makine Mühendisleri Odası, Ereğli Musiki Derneği, Bisikletliler Derneği, Çevre Koruma Derneği, Tüketicileri Koruma Derneği, Ereğli Yelken İhtisas Kulübü, Ereğli Sanat Kurumu Derneği, Güzel Sanat Eserleri Sahipleri Derneği (GESAM), TEMA, Çevre Koruma Derneği ve Türk Hava Kurumu gibi kuruluşlarda kurucu ve yönetim kurulu üyesi olarak görevler almaktayım.

Kültür Bakanlığı Koleksiyoneriyim, Kdz. Ereğli Ted Koleji’nde Oğlum Yiğit Önder adı verilen Müzeye tüm eserlerimi bağışladım. Hes ve Termik santral karşıtı gruplarda çalıştım. Bisiklet Dostu Oteller üyesiyim.

Makine Mühendisleri Odası ve Erdemir’in koordine ettiği, 4 . Demir Çelik Kongresi Yürütme Kurulunda Görevler aldım.

Kdz Ereğli ve Alçhevski (Ukrayna) Belediyesi, Kardeş Belediye Organizasyonunda bulundum. Halen Kdz Ereğli’de yaşıyorum. Evli ve bir çocuk babasıyım”

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER