EYLEMCİLER GAZETECİLERLE TARTIŞTI

EYLEMCİLER GAZETECİLERLE TARTIŞTI
gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir gurup önce Atatürk anıtı önünde Başbakana ve AK Parti hükümetine destek veren gençlerle, ardından gazetecilerle tartıştı.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendilerine ‘Kdz. Ereğli Gençlik Platformu’ adını veren yaklaşık 100 kişilik gurup Gezi Parkı eylemlerini protesto etmek için toplandı. Kdz. Ereğli Gençlik Platformu üyesi gençler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti lehine ‘Dik dur eğilme Ereğli seninle, Recep Tayyip Erdoğan, polise uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar atıp Atatürk anıtı önüne kadar yürüdü. Atatürk anıtı önünde toplanan gençlerin arasına giren gezi parkı eylemcisi bazı kadınlar ise gerginliğe neden oldu. Gençlerin arasına girip kendilerine tepki gösteren Gezi Parkı eylemcisi kadınlar polis tarafından alandan uzaklaştırılmak istendi.
Kdz. Ereğli Gençlik Platformu adına basın açıklaması yapan Ahsen Yazıcı 20 gündür devam eden Gezi Parkı eylemlerine hiçbir müdahale de bulunmamalarına karşın, kendilerine karşı provokasyon yapılmaya çalışıldığını söyledi. Herkesin milli iradeye saygı göstermesi gerektiğini belirten Yazıcı, bundan sonra her akşam ilçe merkezinde toplanarak Başbakana ve AK Parti hükümetine sahip çıkacaklarını söyledi.
Gezi Parkı eylemcileri ise Kdz. Ereğli platformu üyesi gençlerin provokasyon yapmaya çalıştığını, amaçlarının iç savaş çıkartmak olduğunu ileri sürdü. Gezi parkı eylemcileri görüntü alıp fotoğraf çeken gazetecilerle de tartıştılar. Kameralar önünde açıklama yaptıktan sonra kendisine ismini soran gazeteciye tepki gösteren Gezi Parkı eylemcisi, gazeteciden kimlik göstermesini istedi. Bu sırada yaşanan arbede polisin araya girip Gezi Parkı eylemcilerini uzaklaştırması ile son buldu.
Kdz. Ereğli Gençlik platformu üyeleri Atatürk anıtı önünde slogan atıp AK Parti hükümetine destek verirken, Gezi Parkı eylemcileri ise başka bir alanda toplanıp hükümeti istifaya çağırdı. Polis ekipleri iki gurubu aynı nokta da buluşturmamak için yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Hükümet aleyhine sloganlar atan Gezi Parkı eylemcileri, Kdz. Ereğli Gençlik Platformu üyelerinin bulunduğu Atatürk anıtı önüne gelmeyerek sahilden yürüdüler. Gezi Parkı eylemlerine destek veren gurup eylemlerini Bozhane mevkiinde sonlandırırken, Kdz. Ereğli Gençlik Platformu üyeleri de İstiklal Marşını okuduktan sonra olaysız bir şekilde Atatürk anıtı önünden ayrıldılar.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 07:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER