FEKALETE DÖNÜŞMEDEN DALLAR KESİLMELİ

FEKALETE DÖNÜŞMEDEN DALLAR KESİLMELİ
 
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi Müftü Mahallesi Eser Sokakta bulunan dut ağacının dalları çıplak elektrik tellerine kadar ulaşması çevrede bulunan vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.  Elektrik telleri ile iç içe geçen ağacın dallarının büyük bir felakete yol açmadan kesilmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili şikayetini dile getiren Mahalle Sakinlerinden Yaşar Koçdemir (60)  ağacın mahalleli için artık bir kabusa döndüğünü belirterek,  gerek belediyeyi gerekse ENERJİSA’ya durumu bildirdiğini bir netice alamadığını kaydetti.  

Dut ağacının hemen altında üç adet çöp konteynırında bulunduğu ve günde onlarca vatandaşın ağacın altından geçtiğini ifade ederek,  “Bu dallar en ufak bir rüzgar ya da yağmurda çıplak elektrik direklerine temas edip, büyük bir felakete neden olabilir. Bu daların kesilmesini bekliyoruz. Vatandaşın hayatını burada düşünmek gerekiyor.  İki yıldır bu ağacın dalları direk boyuna ulaştı ve iç içe geçti.  Bu ağacın altından mahalle sakinleri ve günde yüzlerce araç geçiyor.  Ağacın şahsa ait olduğu için bir sıkıntılar var, ama bu konu aşılabilir. Bu dalların kesilmesi için illa birinin canının mı yanması gerekiyor. Ben yetkilileri göreve davet ediyorum. Gerekli ilgiyi göstertirsinler ve  mahallenin bu kabusuna bir son versinler” dedi.

 Bilindiği gibi ilçelerde uzayan ağaç dallarını ENERJİSA ekipleri kontrolünde belediye ekipleri kesiyor, bu konuda da belediyenin vatandaşlardan gelen bu talepleri değerlendirerek ağaç için personel görevlendirmesi kaçınılmaz olarak değerlendiriliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER