FESTİVAL START ALDI

FESTİVAL START  ALDI
 
gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde bu yıl 20.’si düzenlenen Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali sergi açılışları ve Letonya halk dansları topluluğunun gösterileri ile başladı.
Kdz. Ereğli’de 20.’si düzenlenen uluslar arası Sevgi Barış dostluk Kültür ve Sanat Festivali çeşitli etkinliklerle başladı. Festival etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak protokol üyeleri ve yabancı ülkelerden gelen misafirler Cam Kafe’de sabah kahvaltısı yaptılar. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık burada yaptığı açıklamada Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük festivalini yaptıklarını söyledi.
Posbıyık konuşmasında şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi ekiplerimizle birlikte çay bahçesinde toplandık. Çin’den, Polonya’dan gelen ekiplerimiz yanımızda. Birazdan sergi açılışlarımızı yapmaya başlayacağız. Bu yılki festivalimize 20. Yılı olduğu için çok daha fazla önem veriyoruz. Belediye meclis üyelerimiz ve belediye çalışanlarımızla inanılmaz çalışmalar yaptılar. Fevkalade güzel organizasyonlar düzenlediğimize inanıyoruz. Türkiye’nin büyük sanatçılarını aynı sahnede buluşturmak kolay bir olay değil. Özellikle dün ilçemizde provalarını yapan Solo Türk ekibi bu bölgede büyük bir sükse topladı. Türkiye’de ilk defa bir ilçede Türk Hava Kuvvetleri gösteri yapıyor. Buradan Türk Hava Kuvvetleri komutanımıza saygılarımızı sunuyoruz. Komutanlarımız Ereğli’ye geldiler ‘Burası ilçe değil adeta büyük şehir’ dediler. Hatta ‘Hollanda’dan geliyoruz. Orası ile bile mukayese edilemez’ dediler. Buradaki organizasyonda tüm taleplerinin anında yerine getirildiği için çok mutlu oldular ve bize teşekkür ettiler. ‘Burası gerçekten büyük şehir’ dediler ve bu duygularını raporlarına yazıp komutanlığa bildireceklerini söylediler. Dünkü uçuşlar mesafeleri almak için yapılan provaydı. Esas gösterileri bu gün hep birlikte izleyeceğiz. Sanatçılarımızın tüm talepleri yerine getirildi. Türkiye’de ikinci defa kullanılan büyük bir sahneyi Ereğli’de kurduk. Üç gün boyunca yüce Allah’tan niyaz ediyorum; 20 senedir olduğu gibi kimsenin burnu kanamadan, kavgasız, gürültüsüz ve buraya gelen insanlarımızın coşkuyla eğlendiği, içini döktüğü, rahatladığı bir ortam olması için dua ediyorum. Festivalle birlikte Kdz. Ereğli ilçemizin sevgi barış dostluk kenti olarak lanse edilmesini diliyorum.”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eşi Neriman Posbıyık ve beraberindeki belediye meclis üyeleri daha sonra Abdi İpekçi Sergi salonunda Yalçın Akın tarafından hazırlanan Naht Sergisi’nin açılışını yaptılar.
Naht sergisini gezdikten sonra Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen “Sevgi, Barış, Dostluk” konulu slogan yarışmasına katılan Posbıyık, daha sonra Yaşlılar Gençler Evi’nde Ressam Vasfiye Bostan ile Yüksel Demiralay tarafından hazırlanan yağlı boya tablolarından oluşan sergiyi açtı.
Sergi açılışının ardından Letonya Halk Dansları Topluluğu Yaşlılar Gençler Evi’nde dans gösterisi yaptı. Büyük bir beğeni ile izlenen dans gösterisi sonrası Posbıyık ve beraberindeki heyet Alemdar Müze Gemisi yanında bulunan ve Yusuf Akmeşe ile Önder Özteke tarafından hazırlanan “Saltanat kayıkları, Kalyonlar ve Gemi Maketleri” sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Posbıyık sahil bandında kurulan tanıtım ve tekstil stantlarını gezerek, esnaflarla bir süre sohbet etti.
Ereğli’de bu sabah açılışı yapılan 20. Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk kültür ve Sanat Festivali’nde üç gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2013, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER