FESTİVALDE İLK GECE MUHTEŞEMDİ

FESTİVALDE İLK GECE MUHTEŞEMDİ
 
 
gundemeregli.com-Kdz Ereğli’de 20.Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat festivali kortej yürüyüşü ile başladı,

3 gün sürecek olan 20.Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat festivali Kdz Ereğli Lisesi önünde başlayan kortej yürüyüşü ile başladı,

Polisin güvenlik önlemlerini üst seviyede tuttuğu Kortej’ yürüyüşüne CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk,Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Kdz Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal ,belde belediye başkanları, O Ses Türkiye birincisi Mustafa Bozkurt,O Ses Türkiye finalisti Ayda Mosharraf, “Yeteneksizsiniz Türkiye “Finalisti’nin küçük yeteneği Baha ,ilçe yöneticileri,siviltoplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri, taraftar grupları ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık kortej yürüyüşünün ardından yaptığı konuşmada, Binlerce kişinin katıldığı festivalin her geçen yıl daha da görkemli geçtiğini belirterek, “Tüm dünyada sevgi, barış ve dostluk istediklerini belirten Başkan Posbıyık, “Mehmet Haberal´ı da burada görmek isterdik kendisini de burada görmek istiyordum. Türkiye´nin her tarafından gelen insanları bir arada toplamış vaziyette bu gelen misafirlerimiz ile 20 senedir haykırdığımız gibi hep birlikte sevgi, barış, dostluk dedik. 3 Gün boyunca savaşsız bir dünya istediğimizi termik santralsiz bir Türkiye istediğimizi dostluk, kardeşliği, sevginin ön planda olduğu çağdaş, Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir Türkiye özleminde olduğumuzu haykırmaya devam edeceğiz dedi.

EREĞLİ BİR CUMHURİYET KENTİDİR

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk´de Ereğli bir Cumhuriyet kentidir, festivalin sevgi barış dostluk duyguları ile geçmesini temenni ediyorumdedi.

Konuşmanın ardından festival meşalesi protokol üyeleri tarafından yakıldı.

F16 GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Bu yıl 20.’si gerçekleştirilen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali etkinlikleri kapsamında gösteri uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetlerine bağlı F16 uçağı nefesleri kesti.
Festival kapsamında gösteri yapan Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Solo Türk F16 uçakları sahilde 10 binlerce kişi tarafından izlendi. Denizin üstünde ve Ereğli semalarında bir birinden ilginç gösterilen yapan F16 uçağı, yaptığı hareketlerle sahildeki halk tarafından büyük alkış aldı. Bazı vatandaşların heyecanlı bakışlarının ardından F16 uçağının gösterisini cep telefonuyla kaydetmeye çalıştığı gözlendi.
20 dakika süren gösteri sonrası Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından Solo Türk ekibine çeşitli hediyeler vererek, yaptıkları gösterilerden dolayı kendilerine teşekkür etti.

BOZKURT ÇOŞTURDU

20.Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat festivalinin ilk gününde O Ses Türkiye birincisi Mustafa Bozkurt, Teoman ve Sibel Can konser verdi. Sahneye ilk çıkan O Ses Türkiye Birincisi Mustafa Bozkurt sevilen şarkılarla hayranlarını çoşturdu,

MÜZİĞİ BIRAKTIKTAN SONRA İLK KEZ EREĞLİ’DE

Müziği bıraktıktan sonra ilk kez Kdz Ereğli’de konser veren ve hayranlarıyla buluşan Teoman birbirinden güzel şarkılarını Ard, arda sıralarken hayranlarını coşturdu.

HABERAL’A SEVGİ, BARIŞ,DOSTLUK,ÖDÜLÜ

Bu yıl 20.Uluslar arası Sevgi ,Barış ,Dostluk ,Kültür ve Sanat Festivali ödül töreni ilk olarak , Zonguldak Milletvekili Prof Dr Mehmet Haberal’a verilirken ,ödülü kardeşi Prof Dr Ali Haberal’a Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil posbıyık v e eşi Neriman Posbıyık tarafından verildi,

Posbıyık ödül töreninde yaptığı konuşmasında “Haberal’ı aramızda olsun isterdik ,arzu ettik maalesef O 5 yıldır Silivri zindanlarında ve bizi sizi şu anda izliyor, Tuncay Özkan’lar ,Mustafa Balbay’lar Mehmet Haberal’lar şu an bizleri izliyorlar,Seni seviyoruz Prof Dr Mehmet Haberal,kapalı yerlerde olabilirsin ama Zonguldak halkının Türk halkının kalbindesin” dedi..

SİBEL CAN’DAN UNUTULMAZ GECE

Gecenin sonunda sahneye çıkarak hayranlarını coşturan ünlü Sanatçı Sibel Can yaklaşık yarım saat sahnede kaldı. Birbirinden güzel şarkılarıyla hayranlarının karşısına geçen ünlü sanatçı sahneye “Söyleme kıskanırlar” şarkısı ile çıkarak hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Gece havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2013, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER