İŞÇİLER BEYAZ SARAY´A YÜRÜDÜ

İŞÇİLER BEYAZ SARAY´A YÜRÜDÜ
gundemeregli.com-Zonguldak´ta Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) bağlı taşeron firma çalışanları, halk arasında ´Beyaz Saray´ olarak bilinen TTK Genel Müdürlüğü binasına yürüdü. Genel müdürlük binası önünde Taşeron İşçileri adına konuşan İş Yeri temsilcisi Volkan Çiloğlu, 2 aydır ödenmeyen maaşların verilmesini istedi.
Zonguldak´ta kent merkezinde buluşan işçiler, TTK Genel Müdürlüğü binasına kadar yürüdü. TKK yetkilileri ile görüşen işçiler 2 aydır alamadıkları maaşların verilmesini istediler. Firmada çalışan 104 işçinin her birinin yaklaşık 2 bin 500-3 bin TL arasında alacaklarının bulunduğunu belirten İşçi Temsilcisi Volkan Çiloğlu, yaptığı açıklamada kesintilerden dolayı ücretlerin eşit olarak işçilere verilmemesinden yakındı. Çiloğlu yaptığı açıklama da 2 aylık maaşlarımızı talep ettik ama bu ücretlerin ödenmesinin mümkün olmadığı söylendi. İlk önce kurumun kendi alacağı paranın kesilip kalan paranın işçiye dağıtılacağını söylediler. Bize kalan para da çok az bir para bizim mağduriyetimizi giderecek bir para değil. Taşeron işçiler olarak bu ay 60 bin dolar cezalı çalışmışız. Bizim böle bir şeyden haberimiz yok. Alacaklarımızın bir kısmı da öle kesintiye uğradı. Bizde işçiler olarak ilk önce kendi mağduriyetimizin giderilmesini dile getirdik. Ancak Genel Müdürlük yetkilileri kanunen böyle bir şeyin mümkün olmadığını dile getirdi. Genel Müdürlüğü şirketten alacakları tahsil edilememiş ödemeler sözleşme bitiş tarihine kadar aksatılmış bunun da sıkıntısını biz çekiyoruz” dedi.
Milletvekillerinin kendilerine sahip çıkmasını isteyen Çiloğlu, iktidar partisi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine de çağrıda bulundu. İşçiler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “İlk önce İşçinin parası ödenmeli” sözünü hatırlatırken, gerekirse haklarını alabilmek için Ankara´ya kadar yürüyeceklerini de sözlerine ekledi. İşçiler taşeronların haklarını savunan yasanın çıkmasını da talep ettiler.
İşçiler daha sonra Zonguldak 2. Noterliğine giderek, işten çıkış için ihtarnamelerini yazdırırken, bazıları da avukatlarına başvurma kararı aldı. Olaysız dağılan grup, Zonguldak´ın Asma Mahallesi´nde bulunan işyerlerineki şantiyeye gitti.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2013, 06:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER