Kamuda yeni dönem başlıyor!

Kamuda yeni dönem başlıyor!

Kamuda yeni dönem başlıyor!

Kamudaki FETÖ yapılanmasınıntüm memurları tek tek temizleniyor. 657’de disiplin maddesinin değişmesiyleartık geri dönüş imkânı kalamayacak. Yeni alınacak memurlar için adli sicile ekolarak güvenlik soruşturması da yapılacak.

15 Temmuz gecesi ihanetçetesi tarafından kalkışılan darbe girişimi milletin ve devletin dik duruşusayesinde bertaraf edildi. Şimdi kamu kurumlarında bu örgüte bulaşmışteröristlerin temizlenmesi hızla devreye sokuldu. Türkiye, kamu kurumlarının enönemli mevkilerine girmiş örgüt elemanlarından birer ur gibi kurtuluyor. Bunoktada kamu hizmetlerinde bir boşluk söz konusu olmadığı gibi hizmetler dahasağlıklı ve halka yönelik olarak yapılmaya başlanacak. daha önce örgüte çalışanbu insanların yerine devletine ve milletine bağlı memurlar geçecek ve kamuhizmetini olması gerektiği gibi yapacak.

48. MADDE ÇOK ÖNEMLİ

Bir süredir devam eden 657sayılı yasayla ilgili değişiklik çalışmaları da hız kazandı. Yeni bir kamupersonel rejimi ile memuriyetin örgütlerce kullanılmasının da önüne geçilecek.Bu anlamda ilke olarak yasanın memuriyete alınma şartlarını belirleyen 48.maddesi ve disiplin maddeleri değiştirilecek. Böylece memuriyete girerkentemiz adli sicil yeterli olmayacak. Yeni memurlar ve mevcut çalışanlar içinderin güvenlik soruşturması da devreye girecek.

MİLLİ GÜVENLİK ÖLÇÜSÜ

Halen 48. madde sadece yüzkızartıcı suçları işlemiş devlet memurluğunu yasaklıyor. 2008de birdeğişiklikle buna devletin güvenliğine karşı suçlar eklenmişti. Bunun dışındaörgütlerle ilgisi bulunan, örgüt mensuplarıyla görüşen ve işbirliği yapan örgütmensuplarını koruyan ve kollayan herkes için memuriyet yolu kapanacak. Memurlardeğerlendirilirken ölçü milli güvenlik olacak. Yeni alınan memurlar kadarmevcut kamu personeli için de güvenlik soruşturmaları geçerli olacak. Bunoktada sadece merkezi yönetim ve teşkilatı değil yerel yönetimler ilebelediyeler ve belediyelere bağlı iştiraklerde de aynı yöntem uygulanacak.

İLANLAR SİTEYE KONULDU

Örgüt mensuplarınınmemuriyetten atılmasıyla kamu hizmetlerinin aksaması söz konusu olmayacak. Bunoktada Devlet Personel Başkanlığı devreye girerek personel alımlarınıhızlandıracak. Bu noktada alım ilanları da kurumun internet sitesindeyayımlanmaya başladı. Adalet Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Orman GenelMüdürlüğü, üniversiteler, İller Bankası, Kültür Turizm Bakanlığı ilana çıkankurumlardan bazıları... Prosedürler yerine getirildikten sonra hemen atamalaryapılacak ve hizmetler devam ettirilecek. Milli Eğitimde de boşluk olmaması içinöğretmen atamalarının devreye girmesi bekleniyor.

DAVA AÇILACAK

Örgütle bağlantısı tespitedilen, kamu kaynaklarını ve imkânlarını örgüt hizmetine kullandığı tespitedilen memurlar görevden alınırken suç unsuru tespit edilenlerle ilgili davasüreci de başlayacak. Görevden uzaklaştırılan memur için 10 iş günü içindesoruşturmanın başlatılması gerekiyor. Bu memurlar vatana ihanet de dahil olmaküzere örgüt üyeliği, yardım ve yataklık gibi suçlardan yargılanacak.

İZİN İPTALLERİ HERKESİKAPSAR

Başbakanlık genelgesiylekamu çalışanlarının izinlerinin iptal edilmesi de kafaları karıştırdı. Hemenbelirtelim genelgede memur ya da başka bir meslek tarifi yok. Genelge tüm kamuçalışanları ibaresini kullanıyor ve yıllık izinleri diyor. Dolayısıylaokulların kapanması dolayısıyla kanunen işbaşında olmayan öğretmenlerin MilliEğitim Bakanlığı aksi bir çağrı yapmadıkça izinde kalmaları bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER