KEPEZ’E YENİ EĞİTİM YUVASI…

KEPEZ’E YENİ EĞİTİM YUVASI…

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kepez’de 420 bin TL harcanarak yapılan, halkın çeşitli kurslar göreceği eğitim yuvası olan Cumhuriyet halk Evininin açılışını yaptı. ‘Diğer adaylara bir şey demem. Hepsi iyi insanlar. Ama bizim farkımız var. Tecrübeliyiz’ diyen Posbıyık; Seçime 25 gün kaldığını belirterek “Yola çıktık. Allah nasip ederse yeni meclis üyesi adayı arkadaşlarla beraber seçime talibiz. Sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Kepez mahallesinde 420 bin TL harcanarak yapılan, eğitim yuvası Cumhuriyet Halk Evinin açılışını gerçekleştirdi.

“TÜRKİYEDEKİ ÖRNEK PROJELERDEN BİR TANESİ”

Ereğli Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Baki Kara açılış töreninden önce yaptığı açıklamada, 2012 yılında ilki Murtaza Mahallesi’nde açılan Cumhuriyet Halkevleri projesinin Türkiye´de örnek projelerden birisi olduğunu belirtti.

Kısa sürede halkın takdir ve beğenisini kazanan ilk uygulamanın ardından ihtiyaca cevap vermek için 2. Cumhuriyet Halkevi´nin Kepez Mahallesi´nde açıldığını dile getiren Kara, ”Bu tesis toplam 420 bin liraya tamamlanmış oldu. Açılışı yapılan bu tesiste toplam 7 sınıf bulunmaktadır. Bu sınıflardan 4´ü teorik dersler için kullanılacak olup, geriye kalan sınıflardan birisi resim atölyesi, biri bilgisayar kursu, bir diğeri de el ve Makine kursları için kullanılacaktır. Bu yedi sınıfın yanı sıra bir idari oda, bir öğretmenler odası, bir kantin, bir kütüphane, bir toplantı odası, bir kütüphane, tesiste görev yapacak bir güvenlik kulübesi ile bölge insanımıza periyodik olarak sağlık taraması yapacak bir poliklinik bulunmaktadır. Halkevi açılmadan, vatandaşlarımızın talepleriyle karşı karşıya kaldık. Bugün itibariyle halen 1. halkevimizde 600 kursiyerimiz bulunmaktadır. 2. halkevimizle birlikte bu sayıyı 800´e çıkarmayı hedefliyoruz. Ancak bugüne kadar toplamda 2000´e yakın katılım başvurusu aldık. Bizleri memnun eden bu yoğun ilgiyi açılışını yaptığımız Kepez Halkevi´nde değerlendirmeyi planlıyoruz” dedi.

“KEPEZ HALKEVİ´Nİ SİZLERİN HUZURUNA GETİRDİK”

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise Cumhuriyet halk Evinin Kepez’e ve Ereğli’ye hayırlı olmasını dileyerek; “İlk halkevini Murtaza Mahallesinde açtığımızda ki orası genelde Karga Mahallesi olarak bilinir, yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Oraya eğitim için gelenlerin büyük çoğunluğunun Kepez´den geldiğini de tespit ettik. Hemen çalışmalara başladık ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kepez Halkevi´ni sizlerin huzuruna getirdik. Evlerde anketler yaptık ve bildiğim kadarıyla şu anda 450 müracaat var. İnşallah bu bölgede yaşayan insanlarımız her türlü kursa gelecekler. Çok mutlu olacaklarına inanıyorum. Sadece binaları yapmadık. Tefrişatını da yaptık. Çocuk bahçesi ve fitness aletleri koyduk. Çevre düzenlemesi yaptık. Harcadığımız para helali hoş olsun diyorum. Bende çok beğendim. Kepezlilere hayırlı olsun. Bu eğitim hizmetleri dışında hizmetlerimize devam ediyoruz. Daha önce yapılan ama artık yeterli olmayan bir camimiz var. Ona belediyenin yerini de katarak, büyütme çalışmalarına başladık. Yine Mavi Şehir´de belediyenin 22 dönüm bir arazisi var. Bu arazide de kestaneci Piknik alanını kıskandıracak bir piknik alanını yapmayı planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

“MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZLA TALİBİZ, SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Posbıyık, konuşmasında seçime 25 gün kaldığını belirterek; “Yola çıktık. Allah nasip ederse yeni meclis üyesi adayı arkadaşlarla beraber seçime talibiz. Sizlerden destek bekliyoruz. Tabii ki bizden başka arkadaşlar, adaylar da var. Diğer partilerin adayları. Hepsini saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepsi de değerli insanlar, doktorluk yapıyorlar, benimde arkadaşlarım. Kişilikleri hakkında tek bir söz söylemem mümkün değil. Ama bizim bir farkımız var. Bir tecrübemiz var. Yaptıklarımız var. 94 yılında bu kentte su yoktu. Suyu kaynak sularından omuzunda taşıyordu millet. Altyapı yoktu, yol yoktu, su yoktu, asfalt yoktu. Bunların hepsini bugüne kadar getirdik. Bizde bir tecrübe var. Ereğli´yi iyi biliyoruz, Ereğli´nin gelişmesi için büyük projeler hazırladık. Ama şöyle projeler hazırlamadık. Hani sahilde arabalar gidiyor ya boydan boya, yeni projeler hazırlamışlar. Sahilin altını oyuyorlar, arabaları altından geçiriyorlar. Üzerinden insanlar yürüyecekmiş. Onun altı olduğu gibi moloz, taş be. Ben de o zamanı yaşadım, biz doldurduk o zaman orayı demir Çelik curufuyla. Orası Yalı Caddesi´ne kadar denizdi. Oranın altı kayalarla dolu, curuflarla dolu, doldurduk da deniz seviyesinden yükselttik. Altına girersen ne yapacaksın. Denizle aynı seviyeye geleceksin ve su her yanı basacak. Bu kafayla Allah yollarını açık etsin. Halil Posbıyık süs havuzlarını neden yapıyor diyorlar. Vicdan denilen bir şey var. Süs havuzuna kızıyorsun, orada benim ülkemin kurucusu Yüce Atatürk´ün heykelini kaldırıp oraya havuz yapıyorsun. Bu mudur yani sizin geleceğiniz? Memleketi ne hale getirdiniz belli” diye konuştu.

“BU TÜRKİYE´NİN GELECEĞİNİN SEÇİMLERİDİR”

Diğer belediye başkan adaylarının acemi olduğunu ve ‘İnanın bunlar gelirse evlerinizde sularınız kesilmezse bileklerimi keserim” diyen Posbıyık; şunları söyledi;

“O ayakkabı kutularından, para sayma makinelerinden bahsetmiyorum. Ama ülkenin geldiği duruma bakın. Ülke ne hale geldi. Kaotik bir ortama girdi. Bu seçimler sadece belediye seçimleri değildir. Bu Türkiye´nin geleceğinin seçimleridir. 94´ten beri konuşuyorum. Özelleştirmeye karşı çıktım. Yeri göğü inlettim, bana destek veren olmadı. Erdemir´den 1500 kişi atılacaktı, yine bana destek olan olmadı ama durdurdum. Yüzde 35 maaş kesintisine ben karşı çıktım. Yaktım yıktım ortalığı. Satın almanın taşınmaması için elimden geleni yaptım.

Ben bu memleketin iyi bir yere gelmesi için siyaset yapıyorum. Büyük işsizlik var. Milletvekilleri ne iş yapar bilmiyorum? Ereğli´de gördüğüm yok, bir tanesinin toplantı yaptığını gören var mı?

Sevgili hemşerilerim, Kepezliler, sizler beni çok iyi anlarsınız. Benim partiyle filan işim yok. Ak partililer de, MHP´liler de, Saadet partililer de hepsi kafamın üzerinde. Bende parti ayrımı filan yok. Ereğli halkına şükran borçluyum. Kenar mahalleden geldim. Ereğli´de yaşayan insanlar partime pürtüme bakmadan beni 4 dönem üst üste belediye başkanı seçti. Bunu unutmam mümkün değil. Ben Ereğli için çalışıyorum. Siyaset için çalışmıyorum. Az önce adaylardan bahsettim. Çok iyi insanlar dedim. Ama iyi olmak yetmez. Lider olmak lazım. Dik durmak lazım Tuttuğunu koparmak lazım. Korkarım, bunlardan birisi belediye başkanı olursa, evlerinize su gelirse aha şu iki bileğimi kesmeye hazırım.

Bu sandık belediye başkanlığı sandık değil. Bu sandık Ereğli ve Türkiye için son sandık. Mevcut hükumet ne yaptığını bilmiyor. Ülkeyi yönetemiyor. Buna bir fren yaptırmamız lazım. Son sandık konuluyor. Bu seçimlerde de onlara dur diyemezsek, ileride yine sandık konulacak ama o izafi bir sandık olacak. Oylar daha önceden içine dolmuş olacak. Çünkü diktatorya ön plana çıkmaya başladı. O yüzden evladını, torununu seven herkesten rica ediyorum. Bu sefer bu hükumete dur demek için elimizden geleni yapmamız lazım.”

Kepez halkı, kursiyerler, bazı mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde Posbıyık, Ereğli CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Neriman Posbıyık ve Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Şahin´in katılımıyla Kepez Halkevi´nin açılışını gerçekleştirdi.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER