Özkan’dan gazeteci Eser’e ziyaret

CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk son 5 yılda ciddi sağlık sorunları yaşayan gazeteci Ali Suat Eser’i evinde ziyaret etti.

Özkan’dan gazeteci Eser’e ziyaret


CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk son 5 yılda ciddi sağlık sorunları yaşayan Gündem Gazetesi Önceki İmtiyaz sahibi Duayen gazeteci Ali Suat Eser’i evinde ziyaret etti.


Beraberinde CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 22. Dönem Milletvekili Harun Akın ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu ile gazeteci Ali Suat Eser’i evinde ziyaret eden CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Eser, sağlık durumu ile bilgi verirken, doktorların “umut yok” demesine karşın, kalp yetmezliğine bağlı sirozun da başlaması üzerine “yapay kapakçık “ takılmasına karar verdiğini, ancak parçanın ithalatının yasaklandığından kapakçık takılması için kendisinin devlet tarafından ABD Houston kentindeki hastaneye gönderilip başarılı bir ameliyatla yaşama döndürüldüğünü, ancak sağ tarafının felç olduğunu anlatırken “Bu süreci sağ tarafım tamamen felç olarak atlattım, konuşmayı ve yürümeyi yeniden öğrendim ” dedi.

Özkan da “Çok ciddi bir dönem geçirmişsin, yaşama yeniden dönmüşsün, yeniden doğmuş gibi. Geçmiş olsun.” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu da Ali Suat Eser’in Ege Üniversitesi Gazetecilik ’ten Mustafa Balbay’ın arkadaşı olduğunu anımsatması üzerine Tuncay Özkan “Balbay’a sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyip, selamını ileteceğim” dedikten sonra, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, bunun için CHP çatısı altında birleşilmesini istedi.

Eser de ülkede son yıllarda yaşananların tansiyon ve kalp hastalıklarının artıracağı endişesi duyduğunu, “Gezi ruhu” anlayışının son aylarda Haziran Hareketiyle şekillenmeye başladığını söyledi. Ziyaret anında Eser’in İzmir’den konuğu olan yakını Sabriye Karasu da “İzmir’de büyük ilgi var, ancak ülke geneli için bir umut var mı?” sorusu üzerine “Olmaz mı?” diyerek, felçli kalp hastası Eser’i gösterip “umut işte burada” dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER