YOK BÖYLE BİR ŞEY...

YOK BÖYLE BİR ŞEY...
gundemeregli.com- Kdz Ereğli´de aldığı temizlik robotunun borcu nedeniyle avukata taahhütte bulunup ödeyemeyen Hasan Türköz, ameliyat olduktan bir gün sonra tutuklandı. Kocasının 2 bin 400 TL borç yüzünden tutuklanmasına tepki gösteren eşi Meryem Türköz ise iki çocuğu ile çaresiz kaldığını söyledi. 

Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Sarıkorkmaz Mahallesi Yeşiltepe Sokak’ta çocukları Elifnur (7) ve İbrahim Altay (3) ile birlikte yaşayan Meryem Türköz (34) kocası Hasan Türköz’ün (30) ameliyat olduktan bir gün sonra tutuklandığını söyledi. Eşinin kendisine aldığı temizlik robotu borcunu ödeyemediğini, bu nedenle avukata taahhütte bulunduğunu kaydeden Meryem Türköz, polislerin kocasını ameliyat olduğu hastanede bulup gözaltına aldığını dile getirdi. Eşinin belinden 5 kez ameliyat olduğunu ve bu nedenle çalışamadığını belirten Meryem Türköz, “Bundan seneler önce eşim bana hediye olarak bir makine almıştı. Bu makineyi aldığından çocuğumun hastalığı benim hastalığım eşimin hastalığı, 5 defa eşim ameliyat geçirdi. O arada onu unutmuş. Taahhüt imzalamış. Ve şu anda hastanede hasta haliyle ameliyatlı olarak duruyor. Ne yapacağım, ne edeceğim bilmiyorum. İki çocukla ortada kaldım. Avukat 2 bin 400 lirayı hemen istiyor. Ben bunu nereden bulayım. Ben çocuklarıma mı bakayım, onlara mı vereceğim. Benim zaten gelirim yok ki” dedi. Kendisine yardım edilmesini isteyen Meryem Türköz, şunları söyledi:

18 Şubat Salı günü ameliyat oldu. 19 Şubat´ta da tutuklandı. Ameliyattan hemen bir gün sonra. Sabahı tutuklandı. İki tane sivil polis geldi. Alıp götürdüler. Şimdi devlet hastanesinde mahkum odasında yatıyor. Kapısında bir tane gardiyan bir tane jandarma bir tane de astsubay nöbet tutuyor. Adam öldürenler geziyor, hırsızlık yağanlar geziyor, Benim kocam taahhütten içeride yatıyor. Böyle bir adalet var mı? Söyleyin bana var mı? Ben iki çocuğuma ne yedirip ne içireceğimi düşünüyorum. O adam 5 defa ameliyat oldu. Herkese bakıyorum normal geziyor. Benim kocam hala daha özürlü maaşına bağlanamıyor. Kocam 3 ay ceza evinde yatacak. Ben bu adamı buraya getirsem de nasıl bakacağım? Benim elektriğim var. Kiram var. Suyum var. Ben zaman zaman şu evin kirasını veremiyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Kaldım iki çocukla ortada.

Çok zor durumda kaldığını söyleyen Türköz, Bana kimse yardım etmiyor. Ben ne yapayım? Birilerine mi gideyim? Dileneyim mi? Cami önlerine mendil mi sereyim? Ne yapayım ben o adamı kurtarabilmek için? Çocuklarım bana her dakika babasını soruyor. Ben cevap veremez haldeyim diye konuştu.

Kocasının geçirdiği ameliyatlar nedeniyle sürekli belinin kanadığını ve elindeki kanlı atleti gazetecilere gösteren Türköz, “Ben kocamı istiyorum. Kocama bir şey olursa ben ne yapacağım söyler misiniz bana dedi.

3 yıl boyunca İstanbul Haseki Hastanesinde cilk kanseri tadavisi gördüğünü ve bu süreçte çevresindekilerden borç para aldığını dile getiren Meryem Türköz, stres ve sıkıntıdan yeniden aynı hastalığa yakalanmaktan korktuğunu ifade etti.

Hastanede mahkum odasında ameliyatlı şekilde yatan eşinin yanına komşularından 10 lira borç alarak gidebildiğini belirten Türköz, bu ay sonunda beyninden iğne olması gerektiğini ancak yaşadığı bu sıkıntılardan dolayı gitmesinin mümkün görünmediğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER