YİNE BİRLİK, YİNE BERABERLİK

YİNE BİRLİK, YİNE BERABERLİK
gundemeregli.com-
Kdz Ereğli´ye bağlı Kocaali mahallesinde birlik beraberlik programları devam ediyor,24 Ocak’ta Kocaali Mahallesi ve Uzunçayır mahallesinden Umre´ye giden vatandaşlar tarafından Mevlid-i şerif okutuldu.Öncelikle İlçe Müftüsü ve İmam Hatipler tarafından okunan Mevlit-i Şerif ile başlayan program ilahilerin okunmasıyla son buldu. Birlik beraberliğin üst seviyede olduğu programa Yaklaşık 7’den 70’e 700 kişi katıldı. Programda Kocaali Mahallesi İmam-Hatibi Fatih Akkaya önderliğinde Kocaali mahallesinden Umreye giden vatandaşlar tarafından çevre mahallerden de Umreye giden vatandaşlara ve mahalle halkına yemekler ikram edildi. Dostça ve Kardeşçe gerçekleştirilen programda konuşan Ereğli ilçe müftüsü Recai Albayrak , Güzel niyetle başlayan her ibadetin devamında da  hep güzel  niyetler olduğunu belirterek yaptığı konuşmada   şunları söyledi.
“ Bir Umre ziyareti gerçekleştirildi. Bölgemizden Hanım kardeşlerimiz, Erkek kardeşlerimiz ibadetlerini yapıp geldi. Ama arkasından güzellikler bitmiyor. Bir takım güzellikler yaşadık, yaşadınız, inşallah bizlere dua ettiniz, Arkasından bakınız yine bir şeylere vesile oldunuz, Toplandınız, uzaktan, yakından kardeşlerimiz sevdiklerimiz dostlarımız geldiler, yine bir Kur’an sofrasında bizleri buluşturdunuz bunların içinde Sizlere çok teşekkür ediyorum, Başta Camii-İmam hatibimiz Fatih Akkaya hocamıza ,diğer İmam- Hatiplerimize   ve sizlere, İnşallah yapmış olduğunuz ibadeti Rabbim kabul eylemiştir, bunun için temenni ediyor, niyazda bulunuyoruz, Allah tekrarını nasip etsin, daha büyük olan Hac vazifesini yapmayanlar için yapmalarını rabbim fırsat verip yaptırsın, yapan kardeşlerimize de Allah’ım tekrar nasip etsin” dedi.
Kocaali mahallesi merkez camiinde yapılan programa Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Kdz Ereğli İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İzzettin Aşan, Kdz Ereğli Halk Eğitim Müdürü İzzet Şahin , Uzunçayır Mahallesi  Camii İmam-Hatibi İsmail Bektaş, Kur’an Kursu öğreticisi Ersin Uçar, Pembeciler Köyü  Camii İmam-Hatibi Salim Yılmaz, Sarıkorkmaz Mahallesi  Camii İmam-Hatibi Fikret Kahraman,Hamzafakıhlı Camii imam-Hatibi Abdullah Negüzel, Kocaali Mahallesi Muhtar Adayları Celil Ateş, Murat Uslu, Ali Özdemir, İsmail Oktay, Necati Karadeniz ve Çevre mahalle ve köylerden çok sayıda vatandaşın  katıldığı Program yapılan dualarla son buldu.
 
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER