Zabıta´dan Halk otobüsü ve Ticari taksilere denetim

Vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan Özel Halk Otobüsleri ve Ticari Taksilere yönelik Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Ekiplerince ortak denetimler gerçekleştirildiği bildirildi.

Zabıta´dan  Halk otobüsü ve Ticari taksilere denetim
Vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan Özel Halk Otobüsleri ve Ticari Taksilere yönelik Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Ekiplerince ortak denetimler gerçekleştirildiği bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun konu ile ilgili yaptığı  açıklamada “Yürürlükte olan Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde, çalışma izin belgeleri ile halk otobüslerin kalkış saatleri, halk otobüsü ve ticari taksi çalışanlarının kılık kıyafeti, araçların genel temizliği, taksimetre, durak amblemleri olmak üzere birçok konuda denetimler yapılmıştır. Söz konusu denetimlerin, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânlarını sağlamak amacıyla yapıldığı, denetim ve kontrollerin devam edeceğini” belirtti.
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Suat ESER
Ali Suat ESER - 8 yıl Önce

Kontrollerde, engelli ve gazilerin de yararlandığı ÜCRETSİZ YOLCULUK hakkından yararlanan olduğu görülmüş mü?
Bu yasanın geçmişi yani yasanın seyir defteri:
Başbakandan müjde :12 Şubat 2013 (Dönemin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan)
Mecliste kabul :12.Temmuz2013
Resmi Gazete yayın : 2 Ağustos 2013
Uygulanama bilmesi için ön görülen Yönetmelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanıp, 04/03/2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Son olarak 7 Eylül 2015 tarihinde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde toplantı yapılıp, Halk Otobüslerine de bu ücretsiz taşımacılıkta kayıpların karşılanması için ödeme yapılması konusunu görüşülmüş ve alınan karar gereği konan 6 aylık sürenin 7 Ekim 2015 tarihinde sona ereceği belirtilmişti. Bu tarihin üzerinden de 1 ay 5 gün geçti… Alaplı’da belirli ölçüde de olsa uygulanan yasa hala EREĞLİ’de neden uygulanamaz?

SIRADAKİ HABER