ZONGULDAK´A SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI GETİRECEĞİZ

ZONGULDAK´A SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI GETİRECEĞİZ
gundemeregli.com-AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, önümüzdeki günlerde yapılacak aday tanıtımlarının ardından projelerin tek tek kamuoyu ile paylaşılacağını, 30 Mart´tan sonra Zonguldak´a sosyal belediyecilik anlayışını getireceklerini belirtti.
Zonguldak belediye başkan adayları Ali Bektaş ile birlikte her akşam farklı bir mahallede seçmenlerle buluşan AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, seçim sürecine ilişkin değerlendirme yaptı. Zonguldak´ta bir yeniliğe, ciddi bir değişime ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Karaduman, seçimlerin hemen ardından merkezi hükümetin de desteği ile belediyecilik alanında yapacakları hizmetlerin, birikmiş sorunlara getirilecek çözümlerin kısa zamanda halk tarafından farkedileceğini söyledi. Karaduman; Adayımızla beraber mahallelerimizde toplantılar yapıyoruz. Yaptığımız toplantılar coşkulu ve heyecanlı geçiyor. Halkımızın Zonguldak’ta hizmete susadığını tespit ettik. Bu tespitimiz 16 mahallede yapılan toplantılar sonucu ortaya çıktı. Biz geçen yıllarda da mahallelerde toplantılar yapmıştık. Bizlere belediyelerle ilgili en çok iletilen sorun ve problemler yerel yöneticilerden geldi. Bununla ilgili eksiklerin giderilmesi için zaman zaman kamuoyunda demeçler ve açıklamalar yaptık. Maalesef Zonguldak Belediyesi bununla ilgili eksiklerini giderip başarılı olamadı. Yapılan anketlere göre Zonguldak Belediyesi´nden memnuniyetsizlik oranı yüzde 90’larda. Yüzde 10’luk bir başarı gözüküyor. Yaklaşan yerel seçimlerde vatandaşlarımız bunu sandıkta takdir edecektir. Çünkü gelecek 5 yıllık süreci kimin yöneteceğine karar vereceklerdir. Her gittiğimiz noktada hem adayımız Ali Bektaş’a hem de partimize büyük bir ilgi var. Biz iktidar partisi olarak Zonguldak’taki kamu yatırımlarını milletvekillerimizle birlikte takip ediyoruz. Bunları takip ederken yerel yönetimler bizim için önemli. Zonguldak’ta hizmet etmek istiyorsanız yerel yönetimlerle ortak projeleriniz olması gerekiyor. Son 5 yıllık dönem içerisinde bu işbirliği hayata geçirilemedi. Dolayısıyla, vatandaşımız beklediği hizmet alamadı, Zonguldak´ın gelişimi geride kalmış oldu. Bununla ilgili 30 Mart’ın son olacağını düşünüyoruz. Zonguldak’la ilgili ciddi güzel projelerimiz var. Önümüzdeki günlerde yapılacak aday tanıtım günlerinde bu projeleri kamuoyuna açıklayacağız. Zonguldak’ın yeni imajını ve yeni yüzünü kamuoyuna aktaracağız. Vatandaşlarımızdan destek isteyeceğiz. dedi.
Zonguldak’a sosyal belediyecilik anlayışını getireceklerini belirterek, hayata geçiremeyecek bir projelerinin olmadığını vurgulayan Karaduman, şöyle devam etti: “Projelerimizle ile ilgili kentin coğrafi yapısı zaman zaman gündeme geliyor ama uygulanmayacak hiçbir proje yoktur. Yeter ki siz bunu isteyin. İstedikten sonra yapmak sadece başkan ve ekibine kalıyor. Biz de bunu yerel seçimlerde partinin de desteği ile sağlayacağız. Belediyenin kendi kaynaklarından Zonguldak’a sadece görsel şeylerin yapıldığını görüyoruz. Ama temel yapılarla ilgili hiçbir şey yok. Özellikle kanalizasyon, yollar ve su ile ilgili sıkıntıların şu ana kadar çözülmesi gerekiyordu. Diğer illerle baktığımızda vatandaş kanalizasyon, yollar ve su ile ilgili hiçbir şekilde konuşmuyor. Orada belediyeler artık sosyal belediyecilik üzerinden vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Biz Zonguldak olarak bunu yakalayamadık. Yerel seçimlerle beraber inşallah bu sıkıntıları çözerek vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Bu hizmeti de yapabilmemiz için AK Partili bir belediye olması gerekiyor. Hazırladığımız projeler arasında merkezi hükümetle ilgili yapılacak projeler de yer alıyor. Bunlar için yine AK Partili bir belediye olması gerekiyor. Zonguldak’ta vatandaşlarımızın takdiri ve elbirliği ile güzel yatırımlar, güzel işler ve marka değerini artırarak bu geçmiş dönemdeki zincirleri kıracağız. 30 Mart hesap günüdür. Bu günde de vatandaşımız eski dönemlerin hesabını soracak. Bizler de gelecek yarınlarımıza, gençlerimize çocuklarımıza güzel bir Zonguldak bırakmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. AK Parti olarak planladığımız her projeyi tamamladık. Yapmayacağımız projeleri hiçbir zaman da vaat etmedik. Biz sadece 5 yıllık dönemi düşünmüyoruz. Gelecek yarınlarımıza dikkat çekiyoruz. Bunun 5 yılı, 10 yılı, 20 yılı var. Gelecek Zonguldak’ı ona göre inşa edeceğiz. Türkiye genelindeki başarımızı inşallah Zonguldak’ta da yakalayarak yeni, yaşanabilir bir Zonguldak´ı kuracağız.
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER