800 aileye yemek veriliyor

800 aileye yemek veriliyor

800 aileye yemek veriliyor

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, mültecilerin ihtiyaçlarını karşılama noktasından çalıştıklarını ve bu noktada Zonguldak Valisi Ahmet Çınar öncülüğünde kurulan aş evi ile birlikte günde 800 aileye haftanın 6 günü 2 çeşit yemek çıkardıklarını belirtti. Başkan Aygün ayrıca yapılan çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a dosya yollanıp bilgilendirme yapıldığının altını çizdi.
“800 AİLEYE YEMEK”
Zonguldak’ta yaşan mülteciler için aşevi kurularak 800 aileye yemek verildiğini belirten Başkan Aygün açıklamasında, “Bütün Zonguldak halkının bildiği gibi mülteciler ile ilgili çalışmalarımız Ensarlar grubu olarak devam ediyor. Bizde Türk Kızılayı olarak sivil toplum kuruluşlarının arasındayız. Aktif bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca mülteciler ile ilgili Birleşmiş Milletler aracılığıyla Valimiz Sayın Ahmet Çınar’ın girişimleri ile bir aşevi projesi hayata geçti. Günde ortalama 800 aileye yemek veriliyor. Günlük 2 çeşit yemek çıkarılırken bu haftanın 6 günü devam ediyor. Bir tek pazar günleri yemek çıkarmıyoruz. Mültecilerimizin çocuklarının okul ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Yine sağlık sorunları ve hastalıkları olanların tedavileri ile ilgileniyoruz. Aynı zamanda ayda en bir kere tüm mültecilerimizi toplayarak kendileri ile sohbetler düzenliyoruz. Çalışmalarımız bu noktada devam ediyor” dedi.
“ZONGULDAK MARKA OLDU”
Zonguldak’ın mültecileri ağırlama noktasında diğer şehir arasında fark yarattığına dikkat çeken Başkan Aygün, “Her zaman söylediğimiz gibi Zonguldak mültecilerin ağırlanması noktasından diğer illerden farklı bir görüntü çiziyor. Zonguldak’ta mültecilerden olan bir tane dilenci ne bir hırsız bulabilirsiniz. Hepsi evlerinde, işinde gücünde çalışmaya devam ediyorlar. Yine her mülteci aileden bir kişiyi işe yerleştirme gayreti içinde çaba gösteriyoruz. Türkiye’de mülteciler ile ilgili ilk çalışma budur diye düşünüyoruz. Bu noktada Zonguldak’ı marka yaptık. Neden marka yaptık? Sokakta ne bir hırsız ne bir dilenci var. Bu düzen Zonguldak’ta Ensarlar aracılığı ile kuruldu. Ensarlar bu konuya çok önem verdiler. Vali Yardımcımız Nevzat Bey bizzat bu işin başında. Güzel işler yapılıyor. Bu çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Kızılay genel Başkanımıza yine bu noktada ki çalışmalarımız ile ilgili birer tane dosya gitti. Kendilerinin Zonguldak’ta ki çalışmalardan bilgileri var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER