Adayımız Belli Olmuştur!

Adayımız Belli Olmuştur!

Adayımız Belli Olmuştur!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını ve ‘Cumhurittifakı’ çıkışını değerlendirdi. Kıransoy, “Genel Başkanımız ne derse biz onu yaparız. Kim kimi destekler bilemeyiz” dedi.
“MHP’NİN ADAYI BELLİ OLMUŞTUR”
MHP’nin Cumhurbaşkanı adayının yapılan açıklamalarını neticesinde belli olduğuna dikkat çeken MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, “Genel Başkanımız gazeteciler ile yaptığı toplantıda net sorulara net cevaplar vermiştir. Bizim bunun üzerine söyleyecek bir sözümüz olamaz. Buradan anladığımız, yapılabilecek seçimlerde artık barajın %51 olması dolayısıyla hiç kimsenin iktidarda tek başına olamayacağı ortadadır. Yapılabilecek ittifaklar noktasında diğer partilerde olduğu gibi davranmamış, Türk halkına samimiyetle bir açıklama yapılmıştır. Genel Başkanımız karnından konuşmamıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimi için adat çıkarılmayacağını Evet blokunun adayı Recep Tayyip Erdoğan olursa eğer onu destekleyeceklerini belirtmişlerdir. Bundan sonra Hayır bloğunun durumunu Türk kamuoyu beklemektedir. İttifak yapacaklar mı? Kim kimle ittifak yapacak? MHP’nin ittifakı ve adayı şu aşamada belli olmuştur. Biz buna ‘Cumhur’ ittifakı diyoruz. Sayın Bahçeli gündemi oyalamadan tavrını net şekilde ortaya koymuştur. Kimileri buna siyaseti dizayn etmek diyor ama biz buna net tavır koyma diyoruz. MHP teşkilatlarıda Genel Başkanın her talimatına uyacaktır.
“KİM KİMİ DESTEKLER”
MHP Genel Merkezi’nin talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini ancak kimin kimi destekleyeceğini kamuoyunun takdir edeceğine işaret edene MHP’li Kıransoy, “İttifak meseleleri yerel teşkilatları aşan bir durumdur. Bunun kararını genel başkanlar vereceklerdir. Genel Başkan yerel seçimler için bir ittifak işaret ederse bizde buna uyarız. Zonguldak için veya diğer iller içinde olabilir. Biz genel başkanımızın emrindeyiz. Hangi partiyi desteklememiz isteniyorsa onu destekleriz. Ancak kimin kimi desteklediğini kamu oyu karar verecektir.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER