'Baba sorunu', 'Taksi durağı', 'İşçi maaşları'

'Baba sorunu', 'Taksi durağı', 'İşçi maaşları'

'Baba sorunu', 'Taksi durağı', 'İşçi maaşları'

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, şehrin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Trafik günleri ardından yaşanan süreci değerlendiren Başkan Akdemir, Emniyet ve zabıta ekiplerinin şehrin trafiği rahatlatmak açısından birlikte çalıştığına dikkat çekti.
Zonguldak kent merkezinde kaldırım kenarlarında bulunan babaları daha önce boyama kararı aldıklarına dikkat çeken Başkan Akdemir, “Biz Gazipaşa’da belirtilen babaları boyayacaktık. İl Emniyet Müdürümüzün trafik ile ilgili bakanlığın kendisine vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde trafik günleri adı altında sosyal sorumluluk projesi ile babaları boyadı. Biz halbuki Emniyetin boyadığı gece babaları boyamaya başlayacaktık. Tüm işlemleri yapmış boyamızı seçmiştik. Emniyet Müdürümüz sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde başladı. Biz tamamını boyayacağız sıkıntı yok. Bizce doğal taşlar aslında boyanmamalı. Vatandaşımız dikkatli, dikkatsiz. Vatandaşımızın talebi vardı ona karşılık boyadık” dedi.
Yine Zonguldak Emniyet Müdür Ahmet Metin Turanlı’nın işaret ederek tepki gösterdiği PTT Taksi durağı hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “PTT Taksi durağının bulunduğu yerde daha önce yangın çıkmıştı. İtfaiye arabası oraya girememişti. Biz bu sebeple karşı kaldırıma bu durağı aldık. Bu belediyelerin yetkisindedir zaten. Taksicilerimiz dilekçelerini bizlere sundular. Ama biraz büyükçe yapmışlar. Kendilerine söyledim küçültecekler. Bu kadar abartılı bir şey yapmayın dedim. Onu kaldırdılar. Derenin üzerine doğru yapılmasını doğru bulmadık keza çok çirkin oluyor. Taksicilerimiz öyle istediler ama biz çirkin olur diyerek izin vermedik” şeklinde konuştu.
Zonguldak Belediyesi’nde işçi maaşları ödenmiyor haberlerini doğru bulmadığını sadece birkaç gün gecikme yaşandığını belirten ve ikramiyeleri dahi ödediklerinin altını çizen Başkan Akdemir, “Biz belediye olarak işçilerimizi haklarını veriyor ve savunuyoruz. Allah’a şükür birkaç gün gecikmeli de olsa maaşlarımızı ödedik. Tabi gününde maaşları vermek çok evladır. Ama bazen belediyeler ekonomik olarak sıkışabilirler. Bizlerde kendimizi o arada toparladık. Ayrıca taşeron arkadaşlarımızın maaşlarını ve hatta ikramiyelerini bile verdik” dedi.
“ŞEHİR HERKESİN ŞEHRİDİR”
Zonguldak kent merkezinde yaşan trafik günleri ve babaların boyanma sürecini değerlendiren Başkan Akdemir, “Biz Gazipaşa’da belirtilen babaları boyayacaktık. İl Emniyet Müdürümüzün trafik ile ilgili bakanlığın kendisine vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde trafik günleri adı altında sosyal sorumluluk projesi ile babaları boyadı. Biz halbuki Emniyetin boyadığı gece babaları boyamaya başlayacaktık. Tüm işlemleri yapmış boyamızı seçmiştik. Emniyet Müdürümüz sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde başladı. Biz tamamını boyayacağız sıkıntı yok. Bizce doğal taşlar aslında boyanmamalı. Vatandaşımız dikkatli, dikkatsiz . vatandaşımızın talebi vardı ona karşılık boyadık. Trafiğin düzenlenmesi noktasında her dönemin Valisi ve Emniyet Müdürü ile görüşmelerimiz olmuştur. Trafik komisyonumuzda yine çalışmalarımız oluyor. Ancak zaman ve süreç uzuyor. 7 yıl bekledik. Emniyet Müdürümüz ve zabıtamız ile beraberce, karşılıklı trafiğin rahatlığını sağlayacağız. Benim esnafımızdan ricam halka ve kendisine saygı duysun. Kendisine saygısı olmayanın başkasına saygısı olmaz. Dükkan önlerinde ne gerekiyorsa o şekilde hareket etsinler. Tertip düzen her zaman önemlidir. Şehir sadece bizim değil şehir herkesin” dedi.
“DURAK YAPIMINA İZİN VERDİK. DERE ÜSTÜNE İZİN VERMEDİK”
PTT Taksi durağının işaret edilen bölgeye yapılmasına izin verdiklerini belirten Başkan Akdemir, “PTT Taksi durağının bulunduğu yerde daha önce yangın çıkmıştı. İtfaiye arabası oraya girememişti. Biz bu sebeple karşı kaldırıma bu durağı aldık. Bu belediyelerin yetkisindedir zaten. Taksicilerimiz dilekçelerini bizlere sundular. Ama biraz büyükçe yapmışlar. Kendilerine söyledim küçültecekler. Bu kadar abartılı bir şey yapmayın dedim. Onu kaldırdılar. Derenin üzerine doğru yapılmasını doğru bulmadık keza çok çirkin oluyor. Taksicilerimiz öyle istediler ama biz çirkin olur diyerek izin vermedik” şeklinde konuştu.
“İKRAMİYELERİ BİLE ÖDEDİK”
Zonguldak Belediyesi’nin işçi maaşlarını ödemediği iddialarının yanlış olduğunu belirten Başkan Akdemir, “Biz belediye olarak işçilerimizi haklarını veriyor ve savunuyoruz. Allah’a şükür birkaç gün gecikmeli de olsa maaşlarımızı ödedik. Tabi gününde maaşları vermek çok evladır. Ama bazen belediyeler ekonomik olarak sıkışabilirler. Bizlerde kendimizi o arada toparladık. Ayrıca taşeron arkadaşlarımızın maaşlarını ve hatta ikramiyelerini bile verdik” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER