'Doğumunun 100'ncü Yılında Başbuğ'

“Doğumunun 100’ncü Yılında Başbuğ”

'Doğumunun 100'ncü Yılında Başbuğ'

Türk siyasetinin önemli isimlerinden, milliyetçi hareketin lideri, merhum Alparslan Türkeş’in 100’ncü doğum yıldönümü anısına, Zonguldak Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından “Doğumunun 100’ncü yılında Başbuğ” isimli bir fotoğraf sergisi açıldı.
Gazipaşa Caddesinde bulunan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan fotoğraf sergisine, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Türkiye Kamu Sen İl Başkanı ve Türk Büro Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Recep Yavuz, Türk Büro Sen yönetim kurulu üyeleri, Kamil Bayrak, Levent Karanfil, MHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Ülkü Ocakları üyeleri katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Recep Yavuz, “Doğumunun 100’ncü yılında çeşitli etkinliklerle andığımız Başbuğ’umuzu rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün burada resim sergisini açarak herkesin Alparslan Türkeş Beyefendi’yi tanımasını istedik. Çünkü Alparslan Türkeş’i tanımak, Türk gençliğini tanımak demektir. Alparslan Türkeş’i tanımak, Türk dünyasını tanımak demektir. Alparslan Türkeş’i tanımak, Türkiye’yi tanımak demektir. O yüzden bu resim sergisinin Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını ve Zonguldak’ımıza bir şeyler katmasını temenni ediyorum” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan da konuşmasında, merhum Alparslan Türkeş’in hayatından örnekler vererek, “Hareketimizin, milliyetçi ülkücü hareketinin kurucu Genel Başkanı merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendinin yaşamış olsaydı bugün 100’ncüdoğum gününü kutlayacaktık” diyerek şunları söyledi:
“Hepimizin bildiği gibi kendisi Kıbrıs-Lefkoşe’de 25 Kasım 1917 yılında dünyaya gözlerini açmıştır ve 4 Nisan 1997de hayata gözlerini yummuştur. Rahmetli Başbuğumuz bütün hayat mücadelesini, Türk milleti, Türk milletinin bekası ve Türk gençliğinin üzerine inşa etmiştir. Daha çocukluk yıllarında İngiliz işgalinde bulunan Kıbrıs’ımızda, bağımsız bir Türkiye hayaliyle yanıp kavrulan rahmetli Başbuğumuz Askeri Kuleli Lisesi, onun arkasından Harp Akademisini bitirerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli bir subayı olmuştur.
Yıllar içerisinde siyasi dönemlerinde sürgünler yediği, 1944 yılında Nihal Adsız hocayla birlikte Ülkücülük, Turancılık ve Türklük davasında yargılanıp, ceza yemiş ve bunlardan yılmayarak Köylü Milliyetçi Partisi’ne üye olmuş, burada milletvekilimiz olmuş, bunun arkasından 1969 yılında MHP’yi kurmuş, yine aynı dönemde de 9 ışık doktrini yazarak ülkücü harekete de yön vermiştir. İşte böylesi bir mücadelede 1960 ihtilalinin kudretli albayı olarak Türk tarihine geçmiş ve adını duyurmuştur. Bunun arkasından yine 1980 ihtilalinde yargılanmış 5 yıl hapis yatmıştır. Arkasından Milliyetçi Çalışma Partisi’ni kurmuş,1992 yılında tekrar MHP 3 hilalin altında milliyetçi ülkücü hareketi toplamasını bilmiş ve böylesi sıkıntılı, çileli, çilekeş bir hayat içerisinde Türklük mücadelesini sürdürmüş ve bizlere bugün MHP ve Ülkücü Hareket gibi Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonunu hediye ederek görevini ve misyonunu tamamlamış ama biz MHP ülkücü hareket gençler olarak arkadaşlarımızla birlikte Başbuğumuzun hatıralarını, hatıratlarını yaşatma mücadelesini bizlerde yaşadığımız sürece devam ettireceğiz.
Bugün burada ülkü ocaklarımız bünyesinde bayan kolları birimimizin hazırlamış olduğu Başbuğumuzun doğumundan ölümüne kadar olan süreçte bir resim sergisi hazırlamışlardır. Biz burada emeği geçen hanım teşkilatlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Onlar var olduğu sürece milliyetçi ülkücü hareket var olacaktır. MHP Türkiye’nin sigortası olmuştur, olmaya da devam edecektir. Hepinizin bildiği gibi 1997de rahmetli Başbuğumuzun ölümünden sonra şu an ki liderimiz Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli etrafında milliyetçi ülkücü hareket toplanmış, kenetlenmiştir. Bugün belki hükümet olmasa bile fikri mücadelemiz iktidar olmuştur. İnşallah önümüzdeki yıllar içerisinde yapılacak seçimlerde de fikri mücadelesi iktidar olan Milliyetçi Ülkücü Hareket hükümet olma sırasında Türk milletinden bu teveccühü alacak ve yoluna devam edecektir”
Yapılan konuşmaların ardından, MHP İl ve İlçe Başkanı, Kadın Kolları ve Ülkü Ocakları İl Başkanı tarafından açılış kurdelesi kesilirken, katılanlara hazırlanan resim sergisindeki resimleri ilgiyle izlediler.
Bu arada hazırlanan anı defterine katılanlar düşüncelerini yansıttılar.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER