"Dünya Kaosa Sürükleniyor"

"Dünya Kaosa Sürükleniyor"

"Dünya Kaosa Sürükleniyor"

MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, Amerika Birleşik Devletlerinin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımasının bir kaos olduğunu ve bu kararından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Amerikanın Kudüsü iç siyasetine alet ettiğine dikkat çeken Kıransoy, Kudüs iç siyasete argüman olarak kullanılmıştır dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Kudüsün İsrailin başkenti olarak ilan edilmesinin kabul edilemez bir olay olduğuna dikkat çeken MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, “Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması Amerika’nın alışılagelmiş politikalarından bir tanesidir. Dünya’da kendi başına yaşayan umursamaz hele ki İslam alemini hiç tanımaz politikalarını bugüne kadar devam ettirmiştir. Kudüs açıklaması ile iç siyasete argüman olarak kullanılmak istenmiştir. Kudüs üç dinin ortak kıblegahıdır. İslam alemi için vazgeçilmez bir şehirdir. Kudüs’ün İsrail’in başkenti kabul edilmesi kabul edilemez bir olaydır. dedi.

DÜNYA KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Böyle bir olayı MHP olarak onaylamalarının mümkün olmayacağına işaret eden MHPli Kıransoy, Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Hira Dağı kadar Müslüman Tanrı Dağı kadar Türk’üz diyen siyasi bir hareketiz. Bu kararı onaylamamız kabul etmemiz mümkün değildir. Amerika dünyayı bir kaosun içine sokmuştur. Umarım bu kağıt dünyayı sarmaz. Bu olayın dünyaya ve bölgemize ne getireceğini dikkatle takip ediyoruz. Umuyorum ki Amerika bu kararından vazgeçer.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER