BAŞBAKAN ERDOĞAN´A SESLENDİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN´A  SESLENDİ
gundemeregli.com-Zonguldak’ta, önceki gece sahur vakti çıkan yangında evleri kül olan Koçaklı Ailesi, bayram öncesi yetkililerden yardım bekliyor. Bir yaşındaki Azra’nın babası Yıldıray Koçaklı, itfaiyenin yangını güçlükle söndürmesi sebebiyle Orman Bölge Müdürlüğü’ne helikopter tahsisi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.
Mithatpaşa Mahallesi 711. Sokak’ta oturan vatandaşlar, önceki gece sahura alevlerle uyandı. Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın, üç evi kül etti. Beş kişilik Koçaklı Ailesi de yangında evlerini kaybetti. Yangından, sadece üzerlerindeki giysileri kurtarabilen Koçaklı Ailesi, yetkililere seslendi.
Anne ve babasıyla birlikte kalan 22 yaşındaki Yıldıray Koçaklı, yaşadıklarını şöyle aktardı:
“Biz sahurda ablama inmiştik. Amcamın gelini geldi, evimizin yandığını söyledi. Koştuk baktık iş işten geçmiş. Bizim eve sıçramış. Mahalleden gelenler oldu yangına müdahale için ama elektrik direği yıkılmış geçemedik. Benim eşim hamile ikiz bebeğimiz var, 1 yaşında çocuğum var. Evin haline bak. Biz şu an mağduruz. Tamam, ablalarım var ama herkesin çocuğu var. Kaç güne kadar onların yanında kalacağız. Yardım bekliyoruz.”

“HELİKOPTER ŞART”
Gezi Parkı olaylarında yaşananları hatırlatan Yıldıray Koçaklı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Koçaklı, Erdoğan’dan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne yangın helikopteri tahsis etmesini istedi. Evlerinin üst tarafının ormanlık olduğuna dikkat çeken Koçaklı, şunları söyledi: “Gezi olayları için Taksim’de binlerce kişinin canı yandı. Türkiye seferber oldu tam 15 tane ağaç diye. Bakın arkamız komple ormanlık. Orman Müdürlüğü’ne bir helikopter verilse böyle olmazdı. İtfaiyenin gelmesi en az yarım saat sürdü. Ama Taksim’de on beş ağaç diye millet kendini parçaladı. Bizim canımız yandı, başkasının da canı yanmasın”

BİR PANTOLON BİR MİNTAN
Kalp hastası Nezahir Koçaklı ise kendilerine çocuklarının baktığını belirtti. Hasta olan Nezahir Koçaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben hastayım. Her tarafım ameliyatlı. Yine ameliyat olacaktım olmadı. Bayramdan önce yardım bekliyoruz. Bayramdan evimi yaptırmak istiyorum. Ben rahatsızım, eşim de kalp hastası. Ben ne diyebilirim, yardımlarını bekliyorum”
Yangının perişan ettiği 64 yaşındaki Besim Koçaklı ise sadece bir pantolon ve bir gömleği kaldığını söyledi. Hiçbir eşyasını kurtaramayan Koçaklı Ailesi’nin babası Besim Koçaklı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yangın bizi gerçekten perişan etti. Bir yerde kalacak durumumuz yok. Bir pantolon bir mintan. Başka hiçbir şeyimizi kurtaramadık. Rica ediyorum bütün yetkililere, bize bir yardım eli uzatsınlar. Sesim dumandan zehirlendi. Ne diyeyim ki hepsine Allah razı olsun. Bayram öncesi bizi boş bırakmasınlar. Evimi bir yaptırabilsem bana yine yeter.”
Ailenin en küçük ferdi bir yaşındaki Azra ise, annesi Feride’nin karnındaki doğmayan ikiz kardeşleri ile Ramazan Bayramı öncesi sokakta kaldı. Yetkililere çağrıda bulunan Koçaklı Ailesi, komşularında misafir olarak kaldığını bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER