EREĞLİ’NİN EKONOMİK RAPORU HAZIRLANIYOR

EREĞLİ’NİN EKONOMİK RAPORU HAZIRLANIYOR

gundemeregli.com-Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Yaşar Balcı, Ereğli piyasasında yaşanan durguluklarla ilgili geniş bir rapor hazırlayacaklarını açıkladı.

Beraberinde yönetim kurlu üyeleri İle birlikte başta SGK Ereğli Merkez Şube Başkanlığı sonra da İş-Kur Müdürlüğüne nezaket ziyaretinde bulunan Balcı, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

İlk önce SGK Kdz. Ereğli Şube Müdürü Yusuf Gündoğdu’nu ziyaret eden Balcı, sürekli birlikte çalışacaklarını belirterek, “13 Eylül’de yapılan genel kurulda bu görevi bana tebliğ ettikler. Nezaket ziyareti gerçekleştirmek için geldik. Birliğimiz Kdz. Ereğli’de kuruldu. Gelirlerimizde azalmalar olduğunu gördüğümüz için Ereğli’nin son durumlarını gösterecek ekonomi raporunu çıkarma düşüncemiz var. Diyalog kurup, yapacağımız çalışmaya katkı istiyoruz. 27 yıldır mali müşavirlik yapıyorum. 7 kişilik bir yönetim oluşturduk. Eğitim ve AR-GE’yi kurduk. İlçenin ekonomik yapısı ile ilgili çalışmayı yapıp, Ereğli’nin gerçek durumunu çıkaracağız. İşbirliği içinde bu süreçte bir sürü değişiklik olduk. Öğrenmeye açız. En büyük katkı bu meslektaşlarımızındır. E-devleti çok iyi kullanıyoruz. Angarya denilen 160 tane mali müşavirin elinden geçiyor. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

Gündoğu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle hayırlı olsun. Göreviniz süresince bizde SGK merkez yönetimi olarak her türlü desteği sağlayacağız. Birebir diyalogla olsun. Göreviniz ile alakalı konularda yardımcı oluruz. Takıldığınız konularda teşviklerde gerekli bilgileri veririz. Sizin de uygun olduğunuz seminer yapabiliriz. Birlikte daha iyi yapabilme adına çalışma yapabiliriz. Devlette gerekli desteği veriyor. Fazla bilgi sahibi olmanız gerekli mevzuata hakim olmanız lazım. Hata yaparısınız.

Ardından İş Kur Müdürü Ayfer Yavuz ile görüşen Balcı, burada yaptığı konuşmasında ise, “Meslektaşlarımızla misyon üstlendik. 2007-2008 dönemlerinde durulma var. Yansımalar var. Mükellefleriniz iş ve gelir kaybına uğruyorlar. Bilançoları çıkan kesimler olarak başta valilik ve kaymakamlıkla görüşerek, 5 yıllık bilgilendirerek katkılarımızı yapacağız. Envanter çıkarırız. Belediyeler kaymaklığın herkesin bir görevi var. Birlikte çalışacağımız umuyorum. Destek verecekleri için söz verdiler. Amacımız Ereğli’de kötü giden Ereğli’de yeni projeler yapabilir miyiz? El birliği ile durgunluğu giderecek hamle yapmak istiyoruz. İşi bilenler olarak bu raporu hazırlayacağız” dedi.

Yavuz ise birlikte etkinlik organize etmek istediklerini anlatarak, “Ortak bir şeyler yapamadık. İşbirliği söz konusu. Bizim için çok önemli. Nezaket ziyareti olacak. Her an değişiklikler iş kur ile ilgili eksiklerimiz var toplantılar yapacağız. Eğitim seminer yapalım İstiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER