BU NASIL ÇÖZÜM ?

BU NASIL ÇÖZÜM ?

Kent içi trafik akışı ve otopark sorununu çözmeye çalışan Alaplı Belediyesi, cadde ve sokaklara demir ve plastik kazıkları giderek artırıyor.

Ekonomik, sosyal ve kültürel yönden bir türlü gelişim sürecine giremeyen ve göç vermeye başlayan Alaplı&[#]8217;da  kent içi trafik akışı ve otopark sorununa, &[#]8217;&[#]8217;Demir Kazık Çakma&[#]8217;&[#]8217; yöntemiyle çözüm  arayışı eleştirilere yol açıyor.

Belediye Başkanlığı kent içi trafik tıkanıklığına çözüm getirmek amacıyla  önce  eski pazaryerini  otopark alanı haline getirdi. Cadde ve sokak kenarlarında kurallara aykırı park eden araçların park etmesini kaldırırken yeni otopark alanının önündeki bulvarı her iki yönünden demir kazıklarla donattı. Bulvar kenarına araçların park etmesinin engellenmesi amacıyla yapılan ve kaldırımlara paralel  demir kazıklar kent peyzajı ve görsel kirliliğe yol açtı.  Trafik akışının yeniden düzenlenerek Ali Alp Caddesinin tek yönlü, PTT yokuşunun çift yönlü ve Merkez Cami Sokak&[#]8217;ın tek yönlü olmasıyla Demir kazıklar yeniden çakıldı. Bu güzergahlarda uyarı ve yön levhalarıyla birlikte demir kazıklar da oluşturuldu. Birkaç gün önce de Dere Sokak&[#]8217;ın ana caddeye çıkan kısmında   araçların park yapmasını engellemek için plastik kazık çakıldığı dikkati çekti. Cadde ve meydanlar araç giriş çıkışlarını önlemek için demir kazıklarla doldu. Trafiğe kapalı yerler ise beyaz boyalı döküm demir kazıklarla daha önce  donatılmıştı.

Şehir plancıları ve kent peyzajcıların görüş ve önerisinin alınmadan belediyenin inisiyatifiyle demir kazıklarla çevrilerek ilkel bir görüntü verilmesi eleştiri ve dedikoduları da beraberinde getiriyor. Demir kazıklar yerine gelişmiş kentlerde olduğu gibi kent peyzajına uygun ve görselliği yansıtan düzenlemeler yapılabileceği günün konusu olurken  Özellikle Belediye  Başkanı eleştiri oklarına hedef bir görüntü sergiliyor. Siyasi parti temsilcileri ve çevreye duyarlı STÖ&[#]8217;lerin sessizliği de dikkati çekiyor.

Bu arada Ali Alp Caddesinde bir işyerinin önüne araç park edilmesini engellemek için plastik duba koydukları iddiasıyla  trafik ekiplerince 340  tl. ceza kesildiği öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2012, 05:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER