FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI .

ONBİNLER, KDZ. EREĞLİ İL OLSUN DİYE YÜRÜDÜ

FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI .

23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Bu yılki yürüyüşün ana teması ‘Ereğli İl olsun’ oldu. Onbinlerce Ereğlili, göğüslerinde ‘Ereğli il olsun’ yazısıyla, pankartlarla, kostümlerle hep birlikte tüm Türkiye’ye, siyasetçilere il olma isteğini haykırdı.

Festival ruhu Kdz. Ereğli’yi sardı. 23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nde yapılan kortej yürüyüşü ‘Ereğli İl Olsun’ yürüyüşüne dönüştü. Rengarenk görüntülerin yaşandığı yürüyüşte onbinlerce Ereğlili kostümlerle hep birlikte tüm Türkiye’ye, siyasetçilere il olma isteğini haykırdı.

Erdemir caddesinden başlayan kortej yürüyüşüne chp Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, madenciler, şehit aileleri ve gaziler ile onbinlerce Ereğlili katıldı.

Bando eşliğinde çeşitli ülkelerden gelen halk dansları ekipleriyle ana sahneye kadar yürüyen katılımcılar, hep bir ağızdan ‘Ereğli İl Olsun’ diye haykırdı.

EYLEM ERTUĞRUL: EREĞLİ İL OLMAYI HAKEDİYOR

CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğrul, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli Ereğli’li hemşehrilerim ve Türkiye marka haline gelmiş en görkemli en coşkulu en büyük festivaline misafir olarak gelmiş sevgili misafir vatandaşlarımız hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoşgeldiniz.

Türkiye’nin incisi Karadeniz Ereğli’nin marka festivalinde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

Şu bir gerçektir; aynı şeye inanan, birlik içerisinde olan, birlik içerisinde hareket insanlar başarıya mutlaka ulaşırlar.

Kdz.Ereğli’nin de birlik olduğunda, beraber olduğunda başaramayacağı hiç bir şey yoktur.

Buna gönülden inanıyorum. Birlikte ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Herkese buraya geldiği için tekrar teşekkür ediyorum. Hepimizin bu güzel yaz akşamında bu muhteşem festivalden güzel anılarla ayrılmamızı diliyorum.

Başta Sayın Başkanım olmak üzere Festival komitemize ve tüm görevlilere şimdiden teşekkür ediyorum. İyi eğlenceler diliyorum.”

POSBIYIK: EREĞLİ İL OLSUN

Dünyaya bir kez daha ‘Sevgi, Barış, Dostluk’ diye haykıran ve Ereğli’nin İl Olma talebini yineleyen Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Hepinizi her zaman olduğu gibi Sevgi Barış Dostluk duygularımla selamlıyorum.23. Festivalimizi yapıyoruz ve iyi bir başlangıç yaptık. Dün akşam bu alanda keyif içerisinde hep birlikte eğlendik, coşku içerisindeydik.

Zaten amacımız bu. Size söylediğim öğütleri unutmuyorsunuz. 4 gün ne ekonomi ne enflasyonu hiçbir şeyi düşünmeyeceksiniz, söz mü?

Zaten sıkıntıdan boğulduk. Hiç olmazsa 4 gün hiç bir şey düşünmeyeceğiz ve hep beraber eğleneceğiz.

Kdz. Ereğli Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali gerçekten Türkiye’de hatta Avrupa’da sesini duyurdu. Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük bütçe harcaması ile yapılan festival.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras iyi dostumdur; telefon ediyor “ya sen bunu nasıl yapıyorsunuz?” Eğer ben Bodrum’un, o zengin turizm bölgesinin bu yaptığım 20 katını yaparım dedim. Dolayısıyla gerçekten Türkiyede ses getiriyor. Ulusal basın dün akşamı yazmaya başladı. Ama biz sadece şarkı söyleyen sanatçılarımız ile değil kültür faaliyetlerimizle, bugün plajda inanılmaz etkinlikler vardı. Denizde etkinlikler vardı. Yine bu alanlarda ressamlarımız falan çalışıyorlar. Sergilerimiz devam ediyor.

Yarın akşam Cehennemağzı mağaralarında çok güzel etkinliklerimiz var.  Çok değerli sanatçılarımız inşallah gelecek. Ve sanat kültür festivalini sizlerle birlikte zevkle sürdüreceğiz.

Dün akşam meşalemizi yaptık. Bugün açılış konuşmasını ayın vekilim ile yapıyoruz. Ve peşinden de tam anlamıyla yola koyulacağız.

Az evvel kortej yürüyüşü inanın muhteşemdi. Bütün katılımcılara, gruplara, göğüslerinde il olsun yazısıyla gururla dolaşan çocuklarımıza, gençlerimize kadınlarımıza teşekkür ediyorum. inanın beni son derece duygulandırdı ve mutlu oldum

Kdz.Ereğli İl olmayı hak etmiştir. Biz buraya bir vilayet konağı yapılsın diye istemiyoruz. Aynı zamanda iki milletvekili buradan seçilecek, belli bütçemiz olacak. Gençlerimize yeni istihdam alanları açacağız inşallah

Ve 23 ilçe içerisinde ekonomik yönden, sayısal yönden kriterlere net olarak uyan Kdz. Ereğli. Bunu devlet büyüklerinden bekliyoruz. Bugün kortejimizde gençlerimiz kadınlarımız Ereğli Göğüslerinde Ereğli il olsun yazarken gerçekten muhteşemdiler. Göztepede Ereğli İl Olsun diye ışıklı reklam var. Ereğli’nin her tarafını Ereğli ile Olsun diye donattık

İnşallah sizlerin kararlılığı ile bizlerin inancı il mücadelesi ile, sayın vekilimiz meclite çok güzel bir konuşma yaptı  onların önderliği ile birlikte bu işi hep beraber halledeceğiz. Dualasrımız ile birlikte..

Festivalimiz kazasız, belasız, olaysız keyifli bir şekilde geçsin diliyorum.”

BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURULDU

Milletvekili Eylem Ertuğrul, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, oğlu Tuğberk Posbıyık, kızı Tuba Posbıyık Urcu ve torunları ile birlikte sahneye çıkarak barış güvercini uçurdu.

detail-photo-fancybox-3

detail-photo-fancybox-1

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER