ERDEMİR´DE MUTLU SON. İŞÇİ YÜZDE KAÇ ALDI?

ERDEMİR´DE MUTLU SON. İŞÇİ YÜZDE KAÇ ALDI?

gundemeregli.com-Ereğli İlçesi’nde endişelere yol açan sözleşme görüşmelerinde tıkanıklık aşıldı. Erdemir işçisine bir yıl için yüzde 11 veren yönetim sıkıntıyı bu şekilde aşmış oldu.

Ankara’da gerçekleştirilen toplu iş sözleşmelerinde 2 Ağustos tarihinde greve gidilmeden sorunun çözülmesi ilçede sevinç yarattı.

Erdemir’de çalışan yaklaşık 4 bin 800 üyemizi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde, sendikam izlemiş olduğu kararlı tutum sonucunda, 24 Temmuz 2013 günü yeniden bir araya gelerek, üç gün süren müzakerelerden sonra anlaşmaya varmış oldu. 

Karadeniz Ereğli İlçesinde faaliyet gösteren  Demir ve Çelik Fabrikaları ERDEMİR ile yetkili Türk Metal Sendikası arasındaki 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde işçilere bir yıl için yüzde 11 zam verildi.

   Türk Metal Sendikası’nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, şunlar kaydedildi:
   “Erdemir’de çalışan yaklaşık 4 bin 800 üyemizi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde, sendikamızın izlemiş olduğu kararlı tutum sonucunda, 24 Temmuz 2013 günü yeniden bir araya gelen taraflar, üç gün süren müzakerelerden sonra, 26 Temmuz 2013 günü anlaşmaya vardı.
   Varılan anlaşma ile ‘dünyanın en kaliteli çeliğini üreten Erdemir işçileri, bir kere daha güzel bir sözleşmeye sahip oldu. Sözleşmeyle 1 Eylül 2012 ile 31 Ağustos 2013 tarihleri arası için Erdemir’de çalışan üyelerimizin ücretlerine yüzde 11 zam uygulanacak.
   Öte yandan yine imzalanan sözleşme ile aynı dönemler arasında sosyal yardımlarda yüzde 15 zam yapılacak.
   Sözleşme görüşmelerinin, Erdemir işçilerinin arzu ettiği bir şekilde sonuçlanması ile birlikte sendikamızın almış olduğu grev kararı da kaldırıldı.
   Genel Başkanı Pevrul Kavlak, anlaşmayla sonuçlanan sözleşme görüşmelerinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi.
   Biz, Erdemir’in de Erdemir işçilerinin de önemini ve değerini bilerek sözleşme masasına oturduk. Bu dengeyi kurarak, hesaplayarak taleplerimizi dile getirdik. Bizim amacımız, dünyanın en kaliteli çeliğini üreten Erdemir İşçilerine, en güzel sözleşmeyi hediye etmekti. Bugün varılan anlaşmayla, Türk Metal olarak üzerimize düşeni yapmanın mutluluğunu taşıyoruz. Sözleşmemiz, tüm Erdemir işçilerine, eşlerine ve çocuklarına hayırlı olsun.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER