HEYET ÇİNE ULAŞTI

Ereğli´de çıkan heyet Çin´e ulaştı.

HEYET ÇİNE ULAŞTI
gundemeregli.com-Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası’nca (TSO)düzenlenen, Çin’in Shangai kentindeki fuar etkinliğine katılacak kafile Ereğli’den ayrılarak Çin´e ulaştı.
   Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, TSO Binası önünden hareket öncesi yaptığı açıklamada, çeşitli meslek gruplarında 30 kişinin katıldığı etkinlikte, “Çin Teknoloji ve Makine Fuarı”na gideceklerini söyledi.
   Yazıcı, fuarların dünyaya açılan pencere olduğunu savunarak, şöyle dedi:
   “İş gücünü artırma, bölgemize yatırımcı getirme adına etkinlik kapsamında çalışmalarımız olacak. Gittiğimiz fuar merkezlerinde işadamlarımızın kendilerine uygun, yada kendilerini uygun gördükleri sektörde yatırım yapma amaçlı orada görmelerini sağlama hedefindeyiz. Oradaki çalışmaları da bölgemize taşıyacağımız umudundayım. Faydalı bir gezi olacağını düşünüyorum. Etkinliğimize katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyordum. Ereğli ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”
   TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan da, fuara katılmayı bir yıl önceden düşündüklerini anlatarak, şunları kaydetti:
   “Yönetim kurulumuz ve benim fikrimle beraber ilçemizdeki sanayici arkadaşlarımızı ufkumuzu açmak amacıyla fuara katılmaya davet ettik. Ereğli’de yeni bir Organize Sanayi Bölgesi hedeflediğimizi de düşünerek, bu gezide sergilenecek makineleri görüp iyi birer yatırım yapacak zemini hazırlamayı istiyoruz. Geziye katılan arkadaşlarımız da Ereğli’de gerçek manada yatırımı düşünen insanlardan oluşuyor. Çin’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin görevlendirdiği yetkililer nezdinde 4 gün sürede metal ve makine üzerine kurulan fuarda çeşitli gezilerimiz olacak. İnşallah hayırlara vesile olacaktır.”
   
   İŞTE GEZİYE KATILANLAR
   Yazıcı, Özcan, TSO Yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çivici, Sertan Yalçın, TSO Genel Sekreteri Gündüç Acar, Zafer Çakır, Nurullah Özdemir, Semih Çolak, Arslan Keleş, Orhan Subaşı, Hasan Yavuz, Bülent Göktepe, Ahmet Fikri Kızmaz, Mehmet Alim, İsmail Cebecik, Rıfat Şen, Volkan Gündüz, Sıtkı Kuloğlu, Süreyya Sertaşı, Serdar Bakkaloğlu, Mehmet Şaban Pestilci, Şaban Bayrak, Reşat Latif ve Op. DR. Hüseyin Uysal, TSO önünde hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından, otobüsle ilçeden ayrıldı.
   Aralarında AK parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın da bulunduğu Ziya Öztürk, Ali Başar, Şehmuz Çelik, Hasan Bozdağ ve Adem Kula’nın da Atatürk Hava Limanı’nda katılmalarıyla birlikte grup uçakla Çin’in Shangai kentinde gidecekler.
   Bir hafta kalacak olan kafile, 10 Kasım’da yurda dönecek.
Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 07:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal Savaş
Ünal Savaş - 10 yıl Önce

DÜZCE´NİN ŞİRKETLERİ YENİ PAZARLARA ODAKLANDI...!!!

[ct]Üreten Kentler Anlatıyor[ct] yazı dizisinin 2´nci gününde Düzce´nin şirketleri hedeflerini anlatıyor. Dünya ekibinin sorularını yanıtlayan şirketlerin hedefinde yurtdışında daha etkin olmak var.

DÜZCE - İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyük şehirler arasında depremin hemen ardından aldığı teşvikle sanayileşme atağına kalkan Düzce´de şirketler yeni pazarlara odaklandı. Yurtdışında bayilik açma planları da var, Çin´de tesis kurma çalışmaları da. Düzcelilerin geçtiğimiz sene ise en çok yatırım yaptığı alan teknoloji oldu. Otomotiv sektörü için direksiyon sistemleri üretimi yapan Teknorot, 7 milyon euro yatırım yaptı. Bu yatırımın önemli bir kısmı teknolojiye gitti. Divapan ise Frankfurt´tan aldığı yeni tesisi 200 TIR ile Düzce´ye taşıdı ve kendi ustalarıyla kurdu. Kentte deri kadın çantaları üreten Desa, İngiltere ve İtalya gibi bu alanın en güçlü pazarlarında boy gösteriyor. MT Reklam ise ürettiği alüminyum çerçevelerin yüzde 90´ını ihracata yolluyor. Türkiye pazarının da yaklaşık yüzde 45´ine hakim. Dünyanın ünlü moda devlerinin kotlarını Düzce´de üreten Realkom ise TÜBİTAK ile geliştirdiği ve KOSGEB´den desteğini aldığı yeni bir üretimle kot kumlamaya sağlıklı bir çözüm buldu. Bir kabinin içine kapalı ortamda girecek kollar aracılığı ile çelik tozu kumlama olarak kullanılacak. Topçuoğlu Mobilya´da tüm hedeflerini uyum sağlamak üzerine kurmuş durumda. Koltuk ve çekyat üretimi yapacak firma böylece yurtdışı bayilik atağına da hazırlanacak.

İBRETLE VE HAYRETLE OKUYABİLECEĞİNİZ VE BURADAN DA SONUÇLAR ÇIKARTABİLEĞİNİZİ DÜŞÜNDÜĞÜM HABERİN DEVAMINI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ.

http://www.dunya.com/duzcenin-sirketleri-yeni-pazarlara-odaklandi-182547h-p1.htm

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.[ct]

SIRADAKİ HABER